در مطالعه حاضر، به بررسی تأثیر عصاره گیاه شوید در جیره غذای ماهی گرین تروربر شاخصهای رشد و بقاء و نیز برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی پرداخته شد و میزان آلبومین، پروتئین تام، کلسترول، تری گلیسیرید و ﮔﻠﻮﮐﺰ ﭘﻼﺳﻤﺎ اندازه گیری شد. بدین منظور تعداد 180 عدد ماهی تهیه گردید و بصورت تصادفی در چهار تیمار آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/0، 5/1 و 5/2 درصد قرار گرفتند. هر 14 روز یکبار بیومتری انجام شد. بیشترین مقادیر مربوط به نرخ رشد ویژه، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، غذای مصرفی روزانه، نسبت کارایی پروتئین و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه حاوی عصاره شوید 5/1 درصد مشاهده شد که از لحاظ آماری تفاوت قابل ملاحظهای با سایر تیمارها بهویژه گروه کنترل داشته است (05/0>p). از لحاظ شاخص ضریب چاقی بیشترین میزان در گروه محتوی 5/2 درصد مکمل شوید و کمترین میزان در گروه شاهد مشاهده شد که این اختلاف از لحاظ آماری معنیدار بود (05/0>p). نتایج حاصل از بررسی فراسنجه های بیوشیمیایی خون در یک دوره هشت هفتهای نشان داد که بین تیمار 5/1 درصد شوید با گروه شاهد از لحاظ مقادیر پروتئین تام، گلبولین و آلبومین اختلاف معنیداری وجود دارد (05/0>p). همچنین در تحقیق حاضر بیشترین میزان تری گلیسیرید در گروه شاهد مشاهده شد که با تیمارهای 5/2 و 5/0 درصد شوید تفاوت قابل ملاحظهای داشت (05/0>p). بیشترین و کمترین میزان گلوکز نیز بهترتیب در تیمارهای 5/1 درصد شوید و کنترل گزارش شد. در این مطالعه بهنظر میرسد، استفاده از مکمل غذایی شوید در ماهی گرین ترور میتواند در بهبود شاخصهای رشد و فراسنجههای بیوشیمیایی خون تأثیر قابل توجهی داشته باشد. نتایج این پژوهش میتواند کاربرد گستردهای در بهبود تولید این گونه با ارزش و ایجاد دیدگاههای نوین در شرایط پرورشی داشته باشد.
In the present study, the effect of dill extract in the diet of Green terror fish on growth indices as well as survival, blood and Immunological factors is investigated and albumin, total protein, cholesterol, triglycerides, and glucose were measured. For this purpose, 180 fish were prepared and randomly subjected to four experimental treatments containing levels of 0, 0.5, 1.5 and 2.5%. Biometrics were performed every 14 days. The highest values related to specific growth rate, body weight gain, weight gain percentage, daily food intake, protein efficiency ratio, and lowest feed conversion ratio were observed in the group containing 1.5% of dill extract, which was statistically significantly different from other The treatments were especially in the control group (p<0.05). In terms of obesity coefficient index, the highest rate was observed in the group containing 2.5% and the lowest rate was observed in the control group, which was statistically significant (p<0.05). The results of biochemical blood parameters in an eight-week period showed that there was a significant difference between the treatment of 1.5% dill and the control group in terms of total protein, globulin and albumin (p<0.05). Also in the present study, the highest triglyceride level was observed in the control group, which was significantly different from the 2.5 and 0.5% dill treatments (p<0.05). The highest and lowest glucose levels were reported in dill and control treatments, respectively. In this study, it seems that the use of dill supplements in Green Terror fish can have a significant effect on improving growth indices and biochemical parameters of the blood. The results of this study can be widely used in improving the production of this valuable species and creating new perspectives on breeding conditions.