میرجلیلی, سید عباس. (1400). بررسی تاثیر پوشش دهی با ژل آلوئهورا بر خصوصیات کیفی انگور طی انبارمانی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(1), 113-99. doi: 10.22092/mpt.2022.357144.1088
سید عباس میرجلیلی. "بررسی تاثیر پوشش دهی با ژل آلوئهورا بر خصوصیات کیفی انگور طی انبارمانی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 4, 1, 1400, 113-99. doi: 10.22092/mpt.2022.357144.1088
میرجلیلی, سید عباس. (1400). 'بررسی تاثیر پوشش دهی با ژل آلوئهورا بر خصوصیات کیفی انگور طی انبارمانی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(1), pp. 113-99. doi: 10.22092/mpt.2022.357144.1088
میرجلیلی, سید عباس. بررسی تاثیر پوشش دهی با ژل آلوئهورا بر خصوصیات کیفی انگور طی انبارمانی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1400; 4(1): 113-99. doi: 10.22092/mpt.2022.357144.1088
بررسی تاثیر پوشش دهی با ژل آلوئهورا بر خصوصیات کیفی انگور طی انبارمانی
گروه تولیدات گیاهی، مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)، سازمان تحقیقات اموزش و تزویج کشاورزی تهران ایران
چکیده
انگور از جمله محصولات باغی است که به صورت تازهخوری یا فرآوریشده در کشور مصرف میشود. اگرچه این محصول میتواند پس از پسته و خرما در ردیف بزرگترین اقلام صادراتی قرار گیرد، اما کوتاه بودن عمر انباری و زیاد بودن ضایعات آن سبب کاهش بهرهوری اقتصادی میشود. با هدف افزایش عمر انباری این محصول، آزمایشی در خصوص روش پوششدهی میوه انگور با ژل آلوئهورا انجام شد. بدین منظور، تاثیر ژل آلوئهورا (5، 10 و 20 درصد) بر خصوصیات کیفی میوه انگور (شامل میزان مواد جامد محلول، pH آب میوه، میزان آنتوسیانین، ویتامین C، فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز) طی دوره 50 روز نگهداری در سردخانه (دمای 2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 درصد) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که صفات مختلف اندازهگیری شده در میوههای پوشش داده شده با ژل آلوئهورا، تفاوت معنیداری با شاهد داشتند. مواد جامد محلول در میوه انگور با 10 درصد پوششدهی با ژل آلوئهورا بیشترین میزان افزایش را داشت. بالاترین میزان ویتامین C در غلظت 5 درصد و مدت زمان 5 روز مشاهده شد. کمترین کاهش انتوسیانین و کمترین میزان اتلاف اسیدهای آلی در غلظت 20 درصد مشاهده شد. غلظت 20 درصد ژل آلوئه ورا باعث شد تا کمترین میزان کاهش ویتامین C طی دوره انبارداری ثبت گردد. کاتالاز و پراکسیداز در غلظت 10 درصد ژل آلوئهورا و زمان 20 روز بیشترین میزان افزایش را داشتند. مناسبترین زمان برای نگهداری میوه با پوشش دهی ژل آلوئهورا 50 روز تعیین شد.
Investigation of the effect of Aloe vera gel coating on the quality characteristics of grapes during storage
نویسندگان [English]
Seyed Abbas Mirjalili
plant production dept. Imam khomeini higher education center, AREEO. Tehran, Iran
چکیده [English]
Grapes are among the garden products that are consumed fresh or processed in the country. Although this product can be among the largest export items after pistachios and dates, but its short storage life and high waste reduce economic productivity. In order to increase the shelf life of this product, an experiment was conducted on the method of covering grapefruit with Aloe vera gel. For this purpose, the effect of Aloe vera gel (5, 10 and 20%) on the quality characteristics of grapefruit (including soluble solids, fruit pH, anthocyanin, vitamin C, catalase and peroxidase activity) during 50 days of refrigeration ( 2° C and 90% relative humidity) were examined. The results showed that the different traits measured in fruits coated with Aloe vera gel were significantly different from the control. Soluble solids in grapefruit with 10% coverage with Aloe vera gel had the highest increase. The highest amount of vitamin C was observed at a concentration of 5% for 5 days. The lowest reduction of anthocyanin and the lowest loss of organic acids was observed at a concentration of 20%. Concentration of 20% Aloe vera gel resulted in the lowest amount of vitamin C reduction during storage. Catalase and peroxidase had the highest increase in 10% concentration of Aloe vera gel at 20 days. The best time to store fruit was 50 days with Aloe vera gel coating.
کلیدواژهها [English]
Storage, Qualitative traits, Coating, Aloe vera gel