عبداله زاده, اسماعیل. (1401). پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب. سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(پاییز و زمستان 1400), 38-47.
اسماعیل عبداله زاده. "پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب". سامانه مدیریت نشریات علمی, 4, پاییز و زمستان 1400, 1401, 38-47.
عبداله زاده, اسماعیل. (1401). 'پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب', سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(پاییز و زمستان 1400), pp. 38-47.
عبداله زاده, اسماعیل. پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1401; 4(پاییز و زمستان 1400): 38-47.
پتانسیل کاربرد سیستم های ردیابی مواد غذایی در زنجیره تأمین محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری: افزایش ایمنی و کیفیت، کاهش قاچاق و تقلب
مصرفکنندگان مواد غذایی تمایل بسیار زیادی جهت دریافت اطلاعات کافی در مورد غذایی که خریداری و مصرف میکنند، دارند. اطلاعات مورد توجه مصرفکنندگان شامل ترکیب ماده غذایی، منبع تأمین مواد اولیه، تاریخچه فرآوری محصول و مراحل جابجایی هستند. از سوی دیگر، اتحادیه اروپا از سال 2002، به پیادهسازی سیستم ردیابی مواد غذایی به منظور کنترل کیفیت و ایمنی غذایی تأکید داشته است. ردیابی ابزاری بسیار مفید جهت ارایه اطلاعات کافی به مصرفکنندگان، حفظ ایمنی و کیفیت غذا در هر مرحله از زنجیره تأمین غذا است. همچنین این ابزار به شناسایی سریع منابع و مسیرهای آلودگی در غذاهای دریایی کمک میکند و از سوی دیگر، برای شناسایی صید غیرقانونی و تقلب در بازار ماهیان خاویاری مفید است. مستندسازی و مدیریت دادهها دو فاکتور کلیدی سیستم ردیابی بشمار میروند. در این تحقیق، ضمن اشاره به زنجیره تأمین محصولات شیلاتی بر اهمیت سیستمهای ردیابی و نقش آنها در حفظ کیفیت و ایمنی غذایی اشاره شده است. علاوه براین، نقاط قوت و ضعف انواع سیستم-های ردیابی نظیر سیستم شناسایی از طریق امواج رادیویی، بارکدها، سنسورها، بلاک چین و اینترنت اشیاء مورد بررسی قرار گرفت.
Application of food traceability systems in the seafood supply chain and sturgeon products: increasing safety and quality, reducing smuggling and fraud
نویسندگان [English]
Esmail Abdollahzadeh
International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
چکیده [English]
Consumers are interested to get information regarding the food they buy and consume. This information includes details of food composition, source of raw materials, product processing history, and handling steps. On the other hand, the European Union has emphasized implementation of a food traceability system to control food quality and safety since 2002. Traceability is a very useful tool to provide sufficient information to consumers, maintaining food safety and quality at every stage of the food supply chain. This tool also helps to identify sources of contamination in meat and seafood products. The traceability system can be used to prosecute illegal fishing activities and fraudulent sturgeon trade. Documentation and data management are two key factors in a food traceability system. This paper discusses the importance of traceability systems in maintaining food quality and safety, as well as the seafood supply chain. Moreover, this study provides information regarding the strengths and weaknesses of various traceability systems such as radio frequency identification, barcodes, wireless sensor networks, blockchain and Internet of Thing (IoT).
کلیدواژهها [English]
food traceability systems, seafood supply chain, radio frequency identification, sturgeon, seafood safety