2بخش ژنتیک و بیوتکنولوژی- مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده
چکیده فارسی :
استفاده از روشهای جدید نگهداری مواد غذایی نظیر استفاده از باکتریهای اسید لاکتیک و یا متابولیت های میکروبی آنها جایگاه مهمی در صنایع غذایی پیدا کرده اند. باکتری های اسید لاکتیک به عنوان ابزارهای بیولوژیکی با ارزشی جهت ارتقای ایمنی و افزایش عمرماندگاری محصولات شیلاتی مطرح هستند. همچنین این باکتری ها می توانند جهت ایجاد طعم جدید و یا استفاده از خواص پروبیوتیکی آنها بکار گرفته شوند. در این تحقیق که به صورت مروری و ترویجی تنظیم شده است به نقش مفید باکتری های اسید لاکتیک در افزایش ایمنی و ماندگاری محصولات شیلاتی و ماهیان خاویاری پرداخته شده است. نتایج تحقیقات انجام شده بیانگر این موضوع می باشد که متابولیت های باکتری های اسید لاکتیک ترجیحأ به صورت ترکیبی با سایر نگهدارنده ها و تکنولوژی های نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
Role of lactic acid bacteria in the shelf-life of seafood products
نویسندگان [English]
Esmail Abdollahzadeh1؛ [mid Jafari2
1International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
2Genetics and Biotechnology,-International Sturgeon Research Institute,- Agricultural Research,Education and Extension Organization
چکیده [English]
The application of novel food preservation technologies such as the use of lactic acid bacteria or their metabolites have gained an important role in the food industry. Lactic acid bacteria are considered as valuable biological tools to promote safety and increase seafood shelf-life. Moreover, these bacteria can be used to create new sensory properties can be used as probiotic agents in the seafood products. This paper presents a literature review regarding the role of lactic acid bacteria in increasing the seafood and sturgeon safety. According to the research results, when metabolites of lactic acid bacteria are applied to promote the safety, it is recommended to use other food technologies and preservatives simultaneously.