باقری, نغمه, اسدی الموتی, علی, میرزائی, مهدی, نوروزیان, محمد علی, فرخزاد, محمدرضا. (1400). تاثیر تغذیه آزاد کاه گندم با اندازه ذرات مختلف بر تخمیر شکمبهای، متابولیتهای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای هلشتاین پیش و پس از شیرگیری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 34(133), 3-16. doi: 10.22092/asj.2020.342440.2048
نغمه باقری; علی اسدی الموتی; مهدی میرزائی; محمد علی نوروزیان; محمدرضا فرخزاد. "تاثیر تغذیه آزاد کاه گندم با اندازه ذرات مختلف بر تخمیر شکمبهای، متابولیتهای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای هلشتاین پیش و پس از شیرگیری". سامانه مدیریت نشریات علمی, 34, 133, 1400, 3-16. doi: 10.22092/asj.2020.342440.2048
باقری, نغمه, اسدی الموتی, علی, میرزائی, مهدی, نوروزیان, محمد علی, فرخزاد, محمدرضا. (1400). 'تاثیر تغذیه آزاد کاه گندم با اندازه ذرات مختلف بر تخمیر شکمبهای، متابولیتهای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای هلشتاین پیش و پس از شیرگیری', سامانه مدیریت نشریات علمی, 34(133), pp. 3-16. doi: 10.22092/asj.2020.342440.2048
باقری, نغمه, اسدی الموتی, علی, میرزائی, مهدی, نوروزیان, محمد علی, فرخزاد, محمدرضا. تاثیر تغذیه آزاد کاه گندم با اندازه ذرات مختلف بر تخمیر شکمبهای، متابولیتهای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای هلشتاین پیش و پس از شیرگیری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1400; 34(133): 3-16. doi: 10.22092/asj.2020.342440.2048
تاثیر تغذیه آزاد کاه گندم با اندازه ذرات مختلف بر تخمیر شکمبهای، متابولیتهای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای هلشتاین پیش و پس از شیرگیری
1دانشجوی دکتری گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
2استادیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک.
4دانشیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران.
5گاوداری تلیسه اصیل جهان، ورامین، تهران، ایران.
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اندازه ذرات مختلف کاه گندم روی تخمیرات شکمبهای، متابولیتهای خونی و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی در گوسالههای شیرخوار انجام گرفت. تعداد 40 راس گوساله هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی به 4 گروه آزمایشی شامل 1) خوراک آغازین بدون علوفه، 2) خوراک آغازین + دسترسی آزاد به کاه گندم با میانگین طول ذرات 1 میلی متر، 3) خوراک آغازین + دسترسی آزاد به کاه گندم با میانگین طول ذرات 4 میلی متر، 4) خوراک آغازین + دسترسی آزاد به کاه گندم با میانگین طول ذرات 7 میلی متراختصاص یافتند. نتایج نشان داد که pH شکمبه در 8 ساعت بعد از خوراک صبح روز 35 و 4 و 8 ساعت بعد از خوراک صبح در روز 90 با فراهمی علوفه افزایش یافت (05/0P =). غلظت کل اسیدهای چرب فرار، استات و پروپیونات تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند اما بوتیرات در گروه های دریافت کننده کاه گندم در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت (05/0P =). همچنین غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات در خون در 35 روزگی با مکمل کردن کاه گندم در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنیداری یافت (04/0P =). بدون توجه به اندازه ذرات، تغذیه کاه گندم افزایش قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و پروتئین خام در مقایسه با گروه کنترل را در پی داشت (05/0P =). نتایج این مطالعه نشان می دهد که مکمل کردن کاه گندم در جیرههای آغازین گوساله های شیرخوار بهبود pH شکمبه، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و همچنین شاخص های توسعه شکمبه را در پی خواهد داشت.
The effects of free-choice provision of wheat straw with different particle size on ruminal fermentation, blood metabolites and nutrients digestibility of Holstein dairy calves
نویسندگان [English]
naghme bagheri1؛ Ali Assadi- Alamouti2؛ Mehdi Mirzaei3؛ Mohammad Ali Nouruzian4؛ Mohammad Reza Farrokhzad5
1Department of animal and poultry science, college of aburaihan
2Department of Animal and Poultry Science, College of Aburaihan, University of Tehran, Tehran, Iran
3Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Arak University, Arak 38156-88349, Iran
4Aboureihan
5Talise-Asil Jahan Co., Varamin, Tehran, Iran
چکیده [English]
This study was performed to assess the effects of offering wheat straw as free choice with different particle sizes on ruminal fermentation, blood metabolites and nutrients digestibility of Holstein dairy calves. Individually housed calves (n = 40, BW = 43.8 ±3.2 kg) were used in a completely randomized design and divided to four different treatments consisting of: 1) starter feed without wheat straw supplementation (control; CON), 2) starter feed + wheat straw with 1mm geometrical mean particle length (GMPL, Fine), 3) starter feed + wheat straw with 4mm GMPL (Medium), and 4) starter feed + wheat straw with 7mm GMPL (Long). Calves entered the trial on d 15, weaned on d 56 and the study ended on d 90 of age. After morning feeding, the ruminal pH were increased by offering forage only at 8 h on d 35 and 4 and 8 h on d 90 (P = 0.05). The total short chain fatty acids concentration (SCFAs), molar proportion of acetate and propionate were similar across treatments, however, the molar proportion of butyrate increased (P = 0.04) in forage supplemented calves compared with CON calves. Regardless of forage particle size, dry matter and crude protein digestibilities were increased in forage supplemented calves compared with CON calves (P = 0.05). Moreover, no differences were found for different geometrical mean particle length of WS. Overall, free-choice provision of wheat straw enhanced ruminal pH, apparent nutrient digestibility, and rumen development indicators (BHBA) in Holstein dairy calves.
کلیدواژهها [English]
Holstein Calve, Wheat Straw, Particle Size, Blood, Rumen Development