1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
2گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور
3مدرس گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
44- دکترای اصلاح نباتات، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه
چکیده
کامبوجا (kombucha) ترکیبی طبیعی در طب سنتی چینی بوده که از دیر باز مورد استفاده قرار گرفته است و متشکل از باکتریها و مخمرهای مفید میباشد که در تولید فرآوردهها و نوشیدنیهای فراسودمند به کار میرود. همچنین عسل از دیرباز مورد استفاده بوده و خواص دارویی و شفابخش آن از گذشتههای دور به اثبات رسیده است. در این مطالعه اثر آنتیباکتریال ترکیب قارچ کامبوجیا در عسل به نسبت 1 به 5 بر تعدادی از میکرواورگانیسمها (سودوموناس آئروژنز، استافیلوکوکوس اورئوس و ایشریشیاکلای، آنتروکوکوس فکالیس) در 8 غلظت (2، 4، 8، 16، 32، 64، 128 و 256 میلیگرم بر میلیلیتر) و 4 تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش از روش انتشار دیسک برای اندازهگیری هاله عدم رشد استفاده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و تعیین حداقل غلظت کشندگی باکتری با محیط کشت مولارهینتون آگار بررسی گردید. نتایج بیانگر این مطلب بود که بیشترین اثر آنتیباکتریال در بین باکتریهای گرممثبت و گرممنفی به ترتیب بر باکتریهای آنتروکوکوس فکالیس و ایشریشیاکلای در 2 غلظت 128 و 256 میلیگرم بر میلیلیتر میباشد و اثر کشندگی به صورت افزایشی بود. همچنین بیشترین اثر ضد میکروبی عسل به عنوان شاهد در مقابل باکتری ایشریاکلای و سودوموناس آئروژنز (mm19) مشاهده گردید.
15- Student Research Committee, Department of Food Science and Technology, School of Nutritional Sciences and Food Technology, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
2Department of Agriculture, Payame Noor University
3Instructor of Agriculture Department, Payame Noor University, Tehran, Iran
4Ph.D in Plant breeding, Department of Agronomy and Plant breeding, Faculty of Science and Agriculture Engineering, Razi University, Kermanshah, I.R. Iran
چکیده [English]
Kombucha is a natural compound in traditional Chinese medicine that has been used for a long time and consists of a number of beneficial bacteria and yeasts that have recently been used in the production of health drinks. Also, honey has been used for a long time and its medicinal and healing properties have been proven in the distant past. In this study, Antibacterial effect of a combination of kombucha and honey in a ratio of 1 to 5 were studied on a number of food microorganisms (Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and Escherichia coli, Enterococcus faecalis) in 7 concentrations (2, 4, 8, 16, 32, 64, 128 and 256 mg/milliliter) and 4 replications. In this study, the disk diffusion method was used to measure the growth zone and the minimum inhibitory growth concentration (MIC) of bacteria without turbidity of the extracts was tested to test the inhibitory growth concentration and determine the minimum lethal concentration (MBC) of bacteria with Muellar Hintone Agar. The results showed that the highest antibacterial effect among gram-positive and gram-negative bacteria was on Enterococcus faecalis and Escherichia coli at two concentrations of 128 and 256 mg/ml. In addition, the lethal effect was incremental. Also the highest antimicrobial effect of honey as a control was observed against Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa (19 mm).