فرزین, حمید رضا, زیبایی, سعید. (1400). بررسی اثر لاکتوفرین استخراج شده از شیر شتر برای ممانعت از آپوپتوز و نکروز القاء شده بوسیله ویروس آنفلوآنزا سویه H9N2. سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(39), 89-96. doi: 10.22092/aasrj.2021.124940
حمید رضا فرزین; سعید زیبایی. "بررسی اثر لاکتوفرین استخراج شده از شیر شتر برای ممانعت از آپوپتوز و نکروز القاء شده بوسیله ویروس آنفلوآنزا سویه H9N2". سامانه مدیریت نشریات علمی, 10, 39, 1400, 89-96. doi: 10.22092/aasrj.2021.124940
فرزین, حمید رضا, زیبایی, سعید. (1400). 'بررسی اثر لاکتوفرین استخراج شده از شیر شتر برای ممانعت از آپوپتوز و نکروز القاء شده بوسیله ویروس آنفلوآنزا سویه H9N2', سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(39), pp. 89-96. doi: 10.22092/aasrj.2021.124940
فرزین, حمید رضا, زیبایی, سعید. بررسی اثر لاکتوفرین استخراج شده از شیر شتر برای ممانعت از آپوپتوز و نکروز القاء شده بوسیله ویروس آنفلوآنزا سویه H9N2. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1400; 10(39): 89-96. doi: 10.22092/aasrj.2021.124940
بررسی اثر لاکتوفرین استخراج شده از شیر شتر برای ممانعت از آپوپتوز و نکروز القاء شده بوسیله ویروس آنفلوآنزا سویه H9N2
1استادیار موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی شعبه شمال شرق ، بخش تحقیق و توسعه فرآورده های بیولوژیک ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، مشه
2دانشیار موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی شعبه شمال شرق ، بخش تحقیق و توسعه فرآورده های بیولوژیک ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، مشهد
چکیده
آنفلوانزا مرغی ساب تایپ H9N2 شایع می باشد. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی نشان می دهد که این ساب تایپ پتانسیل تبدیل شدن به ویروس بسیار بیماری زای H5N8 را داشته و خطری برای بروز سویه های نو ظهور مقاوم به داروهای ضد ویروسی محسوب می شود .لاکتوفرین قادر است برخی از عفونت های ویروسی را کنترل نماید. در مطالعه حاضر, اثر لاکتوفرین استخراج شده از شیر شتر برای ممانعت از آپوپتوز و نکروز القاء شده بوسیله ویروس آنفلوآنزا سویه H9N2 مورد بررسی قرار گرفت.جهت جدا سازی لاکتوفرین از کروماتوگرافی تعویض یونی بوسیله 50CM Sephadex C-استفاده گردید.پس از بررسی اثر سمیت سلولی لاکتوفرین خالص شده و تیتر ویروس جهت بررسی جود آپاپتوز و نکروز القاء شده توسط ویروس در کشت سلولی ، از رنگ آمیزی آکریدین اورنج-اتیدیوم بروماید و مشاهده با میکروسکوپ فلئورسانس استفاده شد. نتایج نشان داد که لاکتوفرین مانع از آپوپتوز القاء شده توسط ویروس آنفلوآنزا H9N2در کشت سلول می شود و قادر نیست مانع از نکروز القاء شده گردد.
Survey effects of Lactoferrin extracted from Camel Milk to prevent Apoptosis and Necrosis induced by H9N2 Influenza virus
نویسندگان [English]
H. R. Farzin1؛ S. Zibaee2
چکیده [English]
Avian influenza subtype H9N2 is widespread. Phylogenetic analysis shows that this subtype has the potential to become a highly pathogenic H5N8 virus and is a risk factor for emerging strains resistant to antiviral drugs. Lactoferrin is able to control some viral infections. . In the present study, the effect of Lactoferrin extracted from camel milk to prevent apoptosis and necrosis induced by influenza H9N2 strain was investigated. Ion exchange chromatography by CM Sephadex -C50 was used to isolate Lactoferrin. Purified Lactoferrin cytotoxicity and virus titer Acridine orange-Ethidium bromide staining was observed to detect apoptosis and virus-induced necrosis in cell culture and observed by fluorescence microscopy. The results showed that Lactoferrin inhibited apoptosis induced by influenza H9N2 virus in cell culture and could not inhibit induced necrosis.