گروه شیلات، دانشکده شیلات ومحیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده
استفاده از آنتیبیوتیک در غذای موجودات آبزی پرورشی برای کاهش بیماریهای عفونی یا تقویت عملکرد رشد انجام میشود. در سالهای اخیر، استفاده پیشگیرانه از آنتیبیوتیک ها مورد انتقاد قرار گرفته است که در نهایت منجر به ممنوعیت تولید و پروش موجودات پرورشی توسط بسیاری از کشورها شده است. با توجه به محدودیتهای فعلی در استفاده از آنتیبیوتیک، یک نیاز اساسی برای ارزیابی گزینهها وجود دارد. اسیدهای آلی و یا نمکهای آنها یک جایگزین بالقوه برای جلوگیری از استفاده و ترویج بیش از حد آنتیبیوتیکها و نیز به عنوان مکمل غذایی و مواد ضدمیکروبی، اخیرا مورد توجه بسیاری از محققان و پرورشدهندگان قرار گرفته است. این مطالعه مروری با تأکید بر تأثیرات اسیدهای آلی بر رشد، استفاده به عنوان مواد مغذی، در دسترس قراردادن مواد معدنی، بهبود فلور روده و مقاومت در برابر بیماری در ماهیان دریایی میباشد. بسیاری از مطالعات گزارش کردهاند که برخی از اسیدهای آلی میتوانند به طور قابل توجهی عملکرد رشد و سلامت ماهی را افزایش دهند که این نتایج ارائه شده، به نظر میرسد به گونههای آبزیان، نوع و غلظت اسیدهای آلی و شرایط محیط پرورشی مورد استفاده بستگی دارد.
Investigating the effects of organic acids on marine fish
نویسندگان [English]
fazel zahiri
Department of Fisheries, Faculty of Fisheries and Environmental Sciences, Gorgan
University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
چکیده [English]
The use of antibiotics in the diet of farmed aquatic organisms is done to reduce infectious diseases or enhance growth function. in recent years, the preventive use of antibiotics has been criticized, which has ultimately led to a ban on the production and breeding of farmed organisms by many countries. given the current limitations on antibiotic use, there is a fundamental need to evaluate options. organic acids or their salts, a potential alternative to preventing the overuse and promotion of antibiotics as well as dietary supplements and antimicrobials, have recently been considered by many researchers and breeders. this study emphasizes the effects of organic acids on growth, use as nutrients, availability of minerals, improvement of intestinal flora and disease resistance in marine fish.many studies have reported that some organic acids can significantly increase the growth performance and health of fish, and these results, depending on the aquatic species, the type and concentration of organic acids and the conditions of the farming environment use depends.