یعقوب زاده, زهرا, نصراله زاده ساروی, حسن. (1400). تغییرات روند کیفیت باکتریایی آب و ارتباط آن با برخی پارامترهای محیطی در اطراف پرورش ماهی در قفس حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر). سامانه مدیریت نشریات علمی, 30(2), 11-22. doi: 10.22092/isfj.2021.124327
زهرا یعقوب زاده; حسن نصراله زاده ساروی. "تغییرات روند کیفیت باکتریایی آب و ارتباط آن با برخی پارامترهای محیطی در اطراف پرورش ماهی در قفس حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر)". سامانه مدیریت نشریات علمی, 30, 2, 1400, 11-22. doi: 10.22092/isfj.2021.124327
یعقوب زاده, زهرا, نصراله زاده ساروی, حسن. (1400). 'تغییرات روند کیفیت باکتریایی آب و ارتباط آن با برخی پارامترهای محیطی در اطراف پرورش ماهی در قفس حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر)', سامانه مدیریت نشریات علمی, 30(2), pp. 11-22. doi: 10.22092/isfj.2021.124327
یعقوب زاده, زهرا, نصراله زاده ساروی, حسن. تغییرات روند کیفیت باکتریایی آب و ارتباط آن با برخی پارامترهای محیطی در اطراف پرورش ماهی در قفس حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر). سامانه مدیریت نشریات علمی, 1400; 30(2): 11-22. doi: 10.22092/isfj.2021.124327
تغییرات روند کیفیت باکتریایی آب و ارتباط آن با برخی پارامترهای محیطی در اطراف پرورش ماهی در قفس حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر)
هدف از این تحقیق تغییرات روند کیفیت باکتریایی (باکتریهای شاخص) آب و ارتباط آن با برخی از پارامترهای محیطی اطراف پرورش ماهی در قفس منطقه جنوبی دریای خزر (نوشهر- استان مازندران) میباشد. بدین منظور ،نمونهبرداری از آب منطقه جنوبی دریای خزر در منطقه توسکاتوک شهرستان نوشهر در استان مازندران، از دی ماه 1396 لغایت آذر ماه 1397طی دوره پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در فواصل مختلف (سایه قفس، 200 و 1000 متر) قفس استقرار یافته، صورت گرفت. نتایج نشان داد در کل دوره پرورش حداکثر میانگین کل باکتریهای آب CFU/ml 18750 در ایستگاه 200 متری قفس، قبل از دوره پرورش و حداقل میانگین کل باکتریهای آب CFU/ml 3250 در ایستگاه 200 متری قفس انتهای دوره پرورش مشاهده شد. حضور کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی در نمونههای آب بهترتیب 75/18% و 08/2% ثبت شد و استرپتوکوک مدفوعی آب در هیچیک از ایستگاههای نمونهبرداری مشاهده نشد و در این وضعیت پرورش ماهی در قفس سبب آلودگی نبوده است. حداکثر و حداقل دمای آب، pH، کدورت، درصد اشباعیت و اکسیژن خواهی بیولوژیک بهترتیب برابر 50/26 و 00/7 درجه سانتیگراد، 71/8 و 29/8، 71/19 و 52/0 NTU، 87 و 160 درصد و 32/1 و 39/8 میلیگرم بر لیتر ثبت گردید. براساس آزمون مولفه اصلی، نتایج نشان داد که متغیرهای pH و دمای آب دارای بیشترین واریانس هستند و باکتری کل به همراه کدورت آب در مولفه سوم همبستگی مثبت معنیداری نشان داد (05/0p<). نتایج این مطالعه نشان داد که شیب مناسب منطقه، جریان مناسب آب در اطراف قفسهای کوچک مقیاس سبب کاهش آلودگی میکروبی در سایه قفس نسبت به ایستگاههای خارج از قفس شده است.
Changes in bacterial quality and its relationship with some environmental parameters around the fish cage culture in the southern of Caspian Sea (Nowshahr region)
نویسندگان [English]
Zahra Yaghoobzadeh؛ Hasan Nasrollah zadeh saravi
چکیده [English]
The aim of this study was to investigate the changes in the bacterial quality trend (indicator bacteria) of water and its relationship with some environmental parameters around fish cages culture in the southern Caspian Sea region (Nowshahr-Mazandaran province). For this purpose, water sampling of the southern region of the Caspian Sea in the Tuskatok region of Nowshahr city in Mazandaran province took from January 2017 to December 2016 during the rainbow trout cage culture period at different distances cage (cage shade, 200 and 1000 m).The results showed that in the whole cage culture period, the maximum average of 18750 CFU/ml water bacteria was observed in the 200 m cage station before the cage culture period and the minimum average of 3250 CFU/ml water bacteria was observed in the 200 m cage station at the end of the cage culture period. The presence of total coliform and fecal coliform in water samples was recorded as 18.75 and 2.08%, respectively, and fecal streptococcus water was not observed in any of the sampling stations and in this situation, fish cages culture did not cause contamination. Maximum and minimum water temperature, pH, turbidity, saturation percentage and biological oxygen demand are 26.50 and 7.00 °C, 8.71 and 8.29, 19.71 and 0.52 NTU, 87 and 160, respectively. Percentage of 1.32 and 8.39 mg/l were recorded. Based on the principal component analysis (PCA), the results showed that the variables of pH and water temperature had the highest variance and the total count along with water turbidity in the third component showed a significant positive correlation (p<0.05). As a result, the proper slope of the area, the proper flow of water around the small-scale cages has reduced the microbial contamination in the shade of the cage compared to the stations outside the cage.
کلیدواژهها [English]
Bacterial quality, Physicochemical, Fish cage culture, Rainbow trout, Nowshahr