بهرامی, محمد رضا, hajkhodadadi, iman, قاسمی, حسینعلی. (1399). بررسی فراسنجههای کیفیت، ارگانولپتیک و مشتری پسندی گوشت ران و سینه تحت تاثیر افزودن اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره جوجههای گوشتی سویه راس 308. سامانه مدیریت نشریات علمی, 9(37), 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353070.1214
محمد رضا بهرامی; iman hajkhodadadi; حسینعلی قاسمی. "بررسی فراسنجههای کیفیت، ارگانولپتیک و مشتری پسندی گوشت ران و سینه تحت تاثیر افزودن اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره جوجههای گوشتی سویه راس 308". سامانه مدیریت نشریات علمی, 9, 37, 1399, 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353070.1214
بهرامی, محمد رضا, hajkhodadadi, iman, قاسمی, حسینعلی. (1399). 'بررسی فراسنجههای کیفیت، ارگانولپتیک و مشتری پسندی گوشت ران و سینه تحت تاثیر افزودن اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره جوجههای گوشتی سویه راس 308', سامانه مدیریت نشریات علمی, 9(37), pp. 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353070.1214
بهرامی, محمد رضا, hajkhodadadi, iman, قاسمی, حسینعلی. بررسی فراسنجههای کیفیت، ارگانولپتیک و مشتری پسندی گوشت ران و سینه تحت تاثیر افزودن اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره جوجههای گوشتی سویه راس 308. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1399; 9(37): 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353070.1214
بررسی فراسنجههای کیفیت، ارگانولپتیک و مشتری پسندی گوشت ران و سینه تحت تاثیر افزودن اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره جوجههای گوشتی سویه راس 308
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
2استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
3دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
چکیده
دغدغه مصرف کنندگان دستیابی به گوشت با کیفیت است. هدف این تحقیق بررسی اسانس آویشن در حالت خالص و محافظت شده در جیره بر روی فراسنجههای کیفی گوشت بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار1جیره شاهد، تیمار2جیره شاهد حاوی 200 پی پی ام اسانس آویشن خالص، تیمار3و 4 به ترتیب جیره شاهد حاوی 200 و 100 پی پی ام اسانس آویشن ریزپوشانی شده، بودند. عضله سینه و ران، 4 پرنده برای بررسی کیفیت گوشت شامل اسیدیته، ظرفیت نگهداری آب، افت خونابه، افت پخت و خصوصیات ارگانولپتیک نمونهگیری شد. نتایج نشان داد که ظرفیت نگهداری آب سینه تازه، سینه فریز شده و ران فریز شده در اسانس آویشن 200 پی پی ام خالص، بالاترین مقدار را داشت. اثر تیمارها بر ظاهر گوشت، رنگ، تردی، شیره گوشت، بافت و طعم گوشت معنیدار نبود. طعم و مقبولیت گوشت بین تیمارهای حاوی اسانس با تیمار کنترل تفاوت معنیداری وجود داشت. بنابراین اسانس آویشن، میتواند در صنعت به منظور بهبود کیفیت گوشت به کار گرفته شود.
Evaluation of some thigh and breast meat quality and consumer preference traits in broiler chickens under dietary thyme essence and microencapsulated form treatments
نویسندگان [English]
mohammad reza bahrami1؛ iman hajkhodadadi2؛ HOSSEINALI GHASEMI3
1animal science
2arak
3ARAK UNIVERSITY
چکیده [English]
This experiment was conducted to evaluate the effect of thyme essential oil and capsulated form on fresh or freeze thigh and breast meat quality and consumer comments, in broiler chicks. The experimental treatments include: 1) control 2) control + 200 ppm thyme essence 3) control + 200 ppm encapsulated thyme essence 4) control + 100ppm encapsulated thyme essence. At end of experiment, thigh and breast meat was sampled after slaughtering of 4 birds in each treatment, and meat quality traits such as PH, water holding capacity, drip loss, cooking loss was evaluated in fresh and freeze ones. Organoleptic and consumer preference tested by panel test method. Result showed that dietary encapsulated thyme essence result high water holding capacity in freeze thigh fresh and freeze breast meat significantly. Experimental treatments had no significant effect on meat color, appearance, tender, texture and taste, but improved thigh acceptability and consumer tend to buy. Based on our results, nowadays by consumer concern about chemical agent in meat quality improvement, it can be concluded that 200 ppm encapsulated thyme essence group had better panel test parameters in compared to control group and encapsulation can increase efficiency so this amount of thyme essence can use as natural antioxidant that improved meat quality.
کلیدواژهها [English]
Meat Quality, Water Holding Capacity, thyme, encapsulated thyme
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 286
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 241
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب