جوانروح علی آباد, علی, جلوخانی نیارکی, صابر. (1399). استخراج DNA از خون مرغ با استفاده از روش نمکی بهینه یافته. سامانه مدیریت نشریات علمی, 9(34), 3-10. doi: 10.22092/aasrj.2019.128093.1188
علی جوانروح علی آباد; صابر جلوخانی نیارکی. "استخراج DNA از خون مرغ با استفاده از روش نمکی بهینه یافته". سامانه مدیریت نشریات علمی, 9, 34, 1399, 3-10. doi: 10.22092/aasrj.2019.128093.1188
جوانروح علی آباد, علی, جلوخانی نیارکی, صابر. (1399). 'استخراج DNA از خون مرغ با استفاده از روش نمکی بهینه یافته', سامانه مدیریت نشریات علمی, 9(34), pp. 3-10. doi: 10.22092/aasrj.2019.128093.1188
جوانروح علی آباد, علی, جلوخانی نیارکی, صابر. استخراج DNA از خون مرغ با استفاده از روش نمکی بهینه یافته. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1399; 9(34): 3-10. doi: 10.22092/aasrj.2019.128093.1188
استخراج DNA از خون مرغ با استفاده از روش نمکی بهینه یافته
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده
استخراج DNA ژنومی با کیفیت مناسب در مطالعات مختلف ژنتیکی و اصلاح نژادی از اهمیت بالایی برخوردار است. اگرچه اصول استخراج DNA در سلولهای مختلف گیاهی، جانوری و باکتریایی نسبتاً مشابه می باشد، اما به منظور کارآیی بالاتر، صرفهجویی در زمان و هزینه لازم است بر اساس هدف تحقیق، نوع گونه و نوع سلول تغییراتی در روش استخراج DNA ایجاد گردد. یکی از روشهای استخراج DNA، روش نمکی یا Salting-Out میباشد که با انجام برخی تغییرات برای گونههای دامهای اهلی بهینهسازی شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر ارایه یک روش نمکی بهینه برای استخراج DNA از خون مرغ بود. بدین منظور، برخی تغییرات در حجم خون، مقدار مصرف مواد و بافرها و نیز روش جمعآوری DNA تغلیظ شده ایجاد شد. به منظور ارزیابی روش بهینه شده، تعداد 400 نمونه خون مرغ جهت استخراج DNA ژنومی مورد استفاده قرار گرفت. سپس کیفیت و کمیت DNA استخراج شده با استفاده از الکتروفورز بر روی ژل آگارز یک درصد و اسپکتوفتومتری تعیین گردید. نتایج الکتروفورز نشان داد که نمونههای DNA استخراج شده کیفیت مطلوبی را داشته و کمترین میزان شکستگی را داشتند. همچنین نتایج ارزیابی کیفی نمونههای DNA با استفاده از اسپکتروفتومتر نشان داد که نسبت جذب 260 به 280 در اغلب نمونهها در محدوده 7/1 تا 9/1 قرار داشته که نشان دهنده کیفیت مطلوب و مناسب آن برای استفاده در مراحل بعدی از جمله واکنش زنجیرهای پلیمراز میباشند.
DNA extraction from chicken blood using a modified Salting-out method
نویسندگان [English]
Ali javanrouh؛ Saber Jelokhani-niaraki
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
چکیده [English]
Extraction of high-quality genomic DNA is of great importance in various genetic and breeding studies. Although the principles of DNA extraction from different plant, animal, and bacterial cells are relatively similar, but in order to make it more efficient, save the time and cost, there is a need to make some changes in the DNA extraction method based on the purpose of research, the species and cell kind. One of the DNA extraction methods is salting-out method, which is optimized to the livestock species by making some changes. The objective of this study was to present an optimized Salting-Out method for DNA extraction from chicken blood. For this purpose, some changes were made in the blood volume, the amount of consumed materials and buffers, and also the method of condensed DNA collection. To evaluate the optimized method, 400 chicken blood samples were used for genomic DNA extraction. Then the quality and quantity of extracted DNA were determined by electrophoresis on 1% agarose gel and spectrophotometry methods. The results of electrophoresis showed that sharp DNA bands visualized in gel with the lowest fracture rate, indicating the desired quality of extracted DNA samples. Also, the results of quality assessment of DNA samples using spectrophotometry showed that the absorption ratio of 260 to 280 nanometer in most samples range from 1.7 to 1.9, indicating that they are appropriate for use in next steps including polymerase chain reaction.
کلیدواژهها [English]
chicken, DNA extraction, Salting-Out method, DNA Qualitative evaluation