1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج-ایران
2دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج-ایران
چکیده
به منظور بررسی تاثیر پودر فلفل قرمز به جای آنتیبیوتیکویرجینیامایسین بر عملکرد، فراسنجههای خونی، هیستومورفولوژی بافت و جمعیت میکروبی روده، از 240 قطعه بلدرچین یکروزه نر و ماده، در یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار شامل 4 سطح پودر فلفل قرمز صفر(شاهد)، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد و 02/0 درصد آنتیبیوتیک استفاده شد. در 35 روزگی، از هر تکرار دو قطعه بلدرچین به طور تصادفی انتخاب، ابتدا خونگیری و جهت بررسی عملکرد و سایر اهداف، کشتار شدند. از ایلئوم بلدرچینهای ذبح شده برای بررسی هیستومورفولوژی بافت روده نمونهبرداری و جهت تعیین جمعیت میکروبی روده، یک گرم نمونه تازه محتویات گوارش ناحیه ایلئومی برداشته شد. نتایج نشان داد، بالاترین افزایش معنیدار کل خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه، مربوط به تیمار 6/0 درصد پودر فلفل قرمز بود، که کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی را داشت. مقادیر درصد PCV، هماتوکریت، هتروفیل و مونوسیت به طور معنیداری در تیمارهای دارای پودر فلفل، افزایش یافت و مصرف 6/0 درصد پودر فلفل بیشترین افزایش را حتی نسبت به مصرف 02/0 درصد آنتی بیوتیک در این زمینه نشان داد. عرض، طول، ارتفاع پرز و ماهیچه مخاطی روده کوچک با مصرف 6/0 درصد پودر فلفل، بیشترین افزایش معنی دار را بین تیمارها، نشان داد. مصرف 6/0 درصد پودر فلفل و 02/0 درصد آنتی بیوتیک بیشترین افزایش معنی دار تعداد لاکتوباسیلوس و کاهش معنی دار اشرشیاکلی روده شد. نتایج نشانگر اثرات سودمند استفاده از پودر فلفل قرمز تا سطح 6/0 درصد بر عملکرد، بافت روده و جذب بیشتر و جمعیت میکروبی مفید روده، در بلدرچین-های آزمایشی بود.
Effect of Red Pepper Powder in comparison to Verginyamaycin Antibiotic on Performance, Blood Biochemical Parameters, Intestinal histomorphology and microflora in Japanese Quail
نویسندگان [English]
Hamid ManoochehriArdekani1؛ A. Sabour2
1Animal science of Agriculture /IAU Yasooj of Branch
چکیده [English]
In order to investigate effect of red pepper powder in comparison to Verginyamaycin antibiotic on Performance, blood biochemical factors, intestinal histomorphology and microflora in quail, 240 one-day quail chicks were randomly divided into 5 treatments. The experiment was conducted in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 12 birds in each replicates. The quails were fed a basal diet with no additive as control group and 0.2, 0.4 and 0.6% red pepper and 0.02% of antibiotic. Feed intake and body weight gain was calculated for estimation of feed conversion ratio. At the end of experimental period, 2 quails form each replicates were slaughtered. Also the blood serum samples were collected for hematologic analysis. For determining intestinal characteristics, a number of small intestine samples from ileum were collected and some digesta examined for intestinal microflora. The results showed that improvement of body weight gain and feed intake were found in groups fed by red pepper 0.6% significantly. The best body weight gains and feed conversion was observed in red pepper 0.6%. The results reveled that some hematologic parameters were increased in groups fed by red pepper and antibiotic significantly. Intestinal histomorphology showed increased in villi height and depth, in treated groups fed by red pepper and antibiotic. The escherichia coli colonies were decreased and lactobacilli were increased by using red pepper and antibiotic significantly. As a conclusion we could demonstrate that red pepper powder 0.6%, significantly improved the Performance, intestinal histomorphology and microflora of Japanese quail.
کلیدواژهها [English]
: Intestinal histomorphology, Japanese quail, Performance, Red pepper powder, Verginyamaycin Antibiotic