1پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان،موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر عباس، ایران
2پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر عباس، ایران
3پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان-موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور-بندرعباس-ایران
4معاون پژوهشی- پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس ودریای عمان
چکیده
به منظور بررسی وضعیت کیفیت آب مزارع پرورشی میگوی پاسفید واقع در منطقه تیاب شمالی استان هرمزگان، برخی از پارامتر های فیزیکوشیمیایی موثر بر رشد میگو مانند دمای آب، pH ، شوری، اکسیژن محلول، نیتریت، آمونیاک، شفافیت وکلروفیلa در سه مزرعه (سه استخر در هرمزرعه)، ، طی یک دوره پرورش شش ماهه در سال1393 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که حداقل و حداکثر میانگین دمای آب برابر با (0C4/37- 0C5/15)، pH (97/8 -1/7)، شوری (ppt5/59-ppt41)، اکسیژن محلول (mg/l5/9 –mg/l7/0)، نیتریت (m/lµ5/54 –m/lµ3/0)، آمونیاک (mg/l13/0– mg/l01/0) و شفافیت (cm95-cm10) بوده است. نتایج آنالیز خوشه ایی نشان دادکه ازبین سه مزرعه مورد مطالعه، کیفیت آب درمزرعه دوم بدلیل تراکم بیشترذخیره سازی، بمراتب نامطلوب تر از مزرعه اول و سوم بوده است.بالا بودن دمای آب و میزان شوری در مزارع پرورش میگوی مورد مطالعه در اکثر زمان های مورد مطالعه خارج از دامنه ایدهآل و بهعنوان یک فاکتور محدودکننده و منفی رشد در جهت افزایش میزان تولید میگوی پاسفید عمل مینماید. تغییرات pH در وضعیت آیده آل ولی دربرخی از زمان ها، تغییرات روزانه آن خارج از دامنه مطلوب بوده است. در اکثر زمان ها تغییرات مربوط به اکسیژن محلول در صبح(قبل از طلوع آفتاب) پایین تراز3 میلیگرم برلیتر ودربرخی از زمان نیز ازافت شدیدی(کمتراز1میلیگرم برلیتر) برخوردار و خارج از دامنه مطلوب برای پرورش میگو بوده است. افزایش صحیح میزان تعویضآب جهت کاهش اثرات درجه حرارت می تواند بهطورعمده باعث کاهش استرس و افزایش تولید میگو در واحد سطح گردد.
1Persian Gulf and Oman sea Ecological Research Institute-Bandar Abbas,Iran
2-Persian Gulf and Oman Sea Ecological Research Institute, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Bandar Abbas, Iran
3persian gulf & oman sea ecological research institute -iranian fisheries science research institute bandar abbas-iran
4Persian gulf and oman sea ecological research institute
چکیده [English]
In this study, Given the importance of water quality management of shrimp farms, three farms (three pond per farm) in the northern Tiab area of Minab city of Hormozgan province were studied to evaluate the Environmental conditions of shrimp ponds (Litopenaeus vannamei) during a six-month period (June to December, 2014).The results showed that the ranged water temperature were (15.50C-37.40C), pH (7.1 - 8.97), salinity (41 p.p.t -59.5 p.p.t), dissolved oxygen (0.7 mg.l - 9.5 mg.l), nitrite (0.3 μm.l - 54.5 μm.l), Ammonia (0.01mg.l - 0.13mg.l) and Transparency (10 cm - 95cm) . The results of cluster analysis showed that the water quality has varied between shrimp farms together. The high water temperature and salinity of shrimp farms acts as a negative and limiting factor for shrimp production. Also the water temperature, dissolved oxygen, salinity, Transparency and chlorophyll-a were out of range (permissible limits) in shrimp farms for Litopenaeus vannamei.Avoid increasing shrimp density at surface if poor water quality management is not implemented. On the other hand, increasing the concentration of pollutants in waste water shrimp ponds can cause problems in the future for the coastal environment.
کلیدواژهها [English]
water quality, shrimp farms, Litopenaeus vannamei, Hormozgan province