مؤسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده
ترکیب تقریبی جیره غذایی لارو و بچهماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) باید حاوی 50 درصد پروتئین خام و 15 تا 20 درصد چربی خام باشد. غذای ماهی قزل آلا در مراحل رشد و پرواری معمولاً حاوی 38 تا 45 درصد پروتئین خام و 10 تا 18 درصد چربی خام است. برای ماهی قزلآلا، جیرههای غذایی با انرژی بالا دارای 45 تا 50 درصد پروتئین خام و 18 تا 24 درصد چربی خام میباشند. همچنین سطح مناسب کربوهیدرات برای قزلآلای رنگین کمان 17-15 درصد تعیین گردیده است. در ارتباط با ماهیان خاویاری، حد بهینه پروتئین خام، چربی خام و کربوهیدرات در دورههای مختلف رشد فیلماهی (Huso huso) در وزن 150-3 گرم به ترتیب 40، 17 و 19 درصد و در وزن 3-2 کیلوگرم به ترتیب 35، 17و 22 درصد تعیین شده است. همچنین جیره غذایی حاوی 40 درصد پروتئین خام و 20 تا 26 درصد چربی خام از منابع اولیه غذایی با کیفیت مناسب جهت دستیابی به حداکثر رشد تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در مراحل انگشتقد و رشد توصیه گردید. برای ماهیان انگشتقد تاسماهی سفید (Acipensertransmontanus) تغذیه از جیره غذایی حاوی 51 درصد پروتئین خام و 18 درصد چربی خام مناسب بود. به طور کلی، برای تاسماهی سفید، غذای پلت شده با میزان پروتئین خام 45-35 درصد و چربی خام 16-12درصد برای مرحله رشد مناسب میباشد. در نوع دیگری از غذای تجاری که توسط برخی مزارع ماهیان خاویاری کالیفرنیا برای تاسماهی سفید مورد استفاده قرار میگیرد، حداقل مقدار پروتئین خام و چربی خام به ترتیب 43 و 14 درصد گزارش شده است. براساس نتایج پژوهشهای مختلف، نیاز به پروتئین خام و چربی خام در ماهیان خاویاری و ماهی قزلآلای رنگین کمان تقریباً نزدیک به هم بود، و میتوان نیاز ماهی قزلآلا را در حدود 10-5 درصد بیش از ماهیان خاویاری دانست. قابلیت ماهیان خاویاری در استفاده از کربوهیدراتها اندکی (در حدود 5 درصد) بیش از ماهی قزلآلا میباشد.
Comparison of nutritional requirements (crude protein, crude fat and carbohydrate) of sturgeon with rainbow trout under culture condition
نویسندگان [English]
Reza Ghorbani Vaghei؛ ayoob Yousefi
International Sturgeon Research Center
چکیده [English]
The diet of larvae and fingerlings of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) must contains about 50 percent crude protein and 15 to 20 % crude fat. Larger fish diet contains 45% to 50% protein and 10% to 18 % crude fat. For rainbow trout, high energy diets contain 45-50 % crude protein and 18-24 percent crude fat. The appropriate carbohydrate level for rainbow trout is 17%. In relation to sturgeon, optimum crude protein, energy, protein to energy ratio, crude fat at different great sturgeon growth period at the weight of 3-150 g, 40%, 22 MJ/kg, 20.77 mg protein/Kcal, 17% and 19% and at the weight of 2-3 kg 35%, 18 MJ/kg, 16.59 mg protein/Kcal, 19% and 22%, determined respectively.A diet containing 40% crude protein, 26% crude fat with a protein to energy ratio of 22 mg protein per 1 kcal of good usually of ingredients, has been recommended for achieving maximum growth of Persian sturgeon in fingerling and growth stages. Feeding a diet containing 51% crude protein and 18% crude fat was suitable for finger fish. Generally, for white sturgeon in the grow out stage, pelleted foods with 45% crude protein and 16% crude fat are suitable. In a type of white sturgeon commercial feed crude fat in sturgeon and rainbow trout is close together. Almost rainbow trout need to be 5-10% higher than rainbow trout.