1- گودرزی، فرزاد. 1395. اثر مقدار و زمان مصرف کلروپروفام بر ویژگیهای کیفی و باقیمانده آن در سیبزمینی طی انبارداری. تهران. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گزارش نهایی شماره 49285.
2- گودرزی، فرزاد. 1395. تأثیر عصاره برخی گیاهان معطر مناطق نیمهگرمسیری و گرمسیری بر کنترل جوانهزنی سیبزمینی. تهران. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گزارش نهایی شماره 50455.
3- گودرزی، فرزاد و کلوندی، رمضان. 1397. مقایسه کارایی عصاره نعناع فلفلی و کلروپروفام در کنترل جوانهزنی سیبزمینی در انبار. مجله تولیدات گیاهی دانشگاه چمران اهواز: جلد41، شماره3، ص 51-62.
4- AHDB. 2015. Best Practice Guidelines for the use of CIPC. Report Number: TN05. Agriculture & Horticulture Development Board, UK.
5- Briddon, A., and Bill, D. 2016. Development of CIPC best practice recommendations for low-temperature box stores to minimise risk of exceeding the Maximum Residue Level. Report Number: S463. Agriculture & Horticulture Development Board (AHDB), UK.
6- Coleman, W.K., Lonergan, G., and Silk, P. 2001. Potato Sprout Growth Suppression by Menthone and, Volatile Oil Components of Minthostachys, Satureja, Bystropogon, and Mentha Species. Amer J of Potato Res, 78: 345-354.
7- Kleinkop, G.E., Oberg, N.A., and Olsen, N.L. 2003. Sprout Inhibition in Storage: Current Status, New Chemistries and Natural Compounds. Amer J of Potato Res, 80: 317-327.
8- Lewis, M.D., Thornton, M.K., and Kleinkopf, G.E. 2003. Commercial Application of CIPC Sprout Inhibitor to Storage Potatoes. Cooperative Extension System, Agricultural Experiment Station, University of Aidaho.
9- McGowan, G., Duncan, H., Briddon, A., Cunnington, A., Jina, A., and Saunders, S. 2009. Evaluation of the impact of modified storage practices on sprout suppression. Agriculture & Horticulture Development Board (AHDB), UK.
10- Mehta, A., Singh, B., Ezekiel, R., & Kumar, D. 2010. Effect of CIPC on Sprout Inhibition and Processing Quality of Potatoes Stored Under Traditional Storage Systems in India. Potato Research, 53 (1): 1-15.
11- Park, L., Duncan, H., Briddon, A., Jina, A., Cunnington, A. and Saunders, S. 2010. Review and development of the CIPC application process and evaluation of environmental issues. AHDB-Potato Council. Available at: potatoes.ahdb.org.uk
12- Slininger, P.J., Schisler, D.A., and Burkhead, K.D. 2003. Postharvest biological control of potato sprouting by fusarium dry rot suppressive bacteria. Biocontrol Science Technology, 3 (5): 477-494.
13- Storey, M., Green, N., and Cunnington, A .2008. Cipc stewardship action plan. British Potato Council Ltd. Available at: www.potato.org.uk.