سیبزمینی یکی از محصولات مهم استان همدان میباشد که هر ساله سطح قابل ملاحظهای از اراضی استان به کشت این محصول اختصاص میبابد. سطح زیر کشت و تولید این محصول در استان همدان در سال زراعی 96-1395 بهترتیب 24248 هکتار و 065/40 تن در هکتار بوده است (1). سیبزمینی محصولی است با سیستم ریشهای ضعیف که نیاز آبی نسبتاً بالایی دارد. همچنین برای آمادهسازی زمین جهت کاشت غدههای سیبزمینی نیاز است که چندین بار تراکتور و ادوات مختلف وارد زمین شوند که این خود عاملی جهت متراکم شدن دوباره خاک میباشد. بنابراین اگر بتوان با انجام خاکورزری مناسب، از میزان تراکم خاک اطراف ریشه کم نمود تا گسترش نفوذ ریشه و نفوذ آب به داخل خاک بهبود یابد، امکان افزایش کارآیی مصرف آب و همچنین افزایش عملکرد محصول ممکن میشود. نهایتاً این اقدامات منجر به بازدهی بیشتر اقتصادی محصول خواهد شد.