1محقق بخش علوم دامی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
2استادیار پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
3مربی پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثرات جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کنجد به جای کنجاله سویا و همچنین کاهش سطح اسید آمینه لیزین جیره بر عملکرد، فراسنجه های خونی و قطعات لاشه بلدرچین ژاپنی انجام شد. برای این منظور از 360 قطعه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملآ تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل 2×3 استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل سه سطح کنجاله کنجد (0، 10 و 20 درصد) و دو سطح لیزین قابل هضم (14/1 و 21/1 درصد) بودند. نتایج نشان داد که در کل دوره پرورش اثر متقابل سطوح مختلف کنجاله کنجد و اسید آمینه لیزین بر وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، خوراک مصرفی و نسبت راندمان پروتئین مصرفی بلدرچین ها معنی دار نبود. جایگزینی سطح کنجاله کنجد تأثیر معنی داری بر وزن بدن نداشت اما باعث بهبود معنی دار ضریب تبدیل غذایی شد. همچنین افزایش سطح کنجاله کنجد باعث کاهش معنی دار کلسترول خون گردید. کاهش سطح اسید آمینه لیزین باعث افزایش معنی دار مصرف خوراک شد اما بر فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه بی تأثیر بود. نتیجه نهایی این که استفاده از کنجاله کنجد به میزان 20 درصد در جیره علی الرغم نداشتن تأثیر منفی بر عملکرد و خصوصیات لاشه باعث کاهش سطح اسید اوریک و کلسترول خون نیز شد.
Effect of sesame meal and lysine amino acid on performance, carcass characteristics and blood parameters of Japanese quail
نویسندگان [English]
Afshin Rahimi Alangi1؛ Kazem Yussefi Kelarikolaei2؛ A. Kavian3
1Researcher of Animal Science Research Department,
Golestan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Gorgan, Iran
2Assistant Professor of Animal Science Research Department,
Golestan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Gorgan, Iran
چکیده [English]
The aim of this study was to investigate the effects of replacing different levels of sesame meal instead of soybean meal, as well as reducing the amount of dietary lysine amino acids on performance, blood parameters and carcass characteristics of Japanese quail. Three hundred and sixty, one-day-old quails were equally assigned to six treatment groups, three replicates of each and reared to 42 days of age. Using a 2 x 3 factorial design, the birds received three levels of sesame meal (0, 10 and 20 percent) and two digestible lysine levels (1.14, 1.21 percent). The results showed that interactions between different levels of sesame meal and lysine amino acids did not have a significant effect on body weight, feed conversion ratio, feed intake and protein intake ratio of quail in the entire period of rearing. The replacement of sesame meal content did not have significantly affect on body weight but significantly improved the feed conversion ratio. Also, increasing the level of sesame meal caused a significant reduction in blood cholesterol. Decreasing the level of lysine amino acid increased feed intake significantly, but it was unaffected by blood parameters and carcass characteristics. The final result was that the use of sesame meal at 20% in the diet, despite having a negative effect on the performance and carcass characteristics, also reduced the level of uric acid and blood cholesterol.
کلیدواژهها [English]
blood parameters, Japanese quail, lysine, performance, sesame meal