اسدی, آیدین, فعله یاورکندی, هاشم, رزاق زاده, سراین. (1398). بررسی تاثیر نوع پروبیوتیک مورد استفاده بر روی میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه جوجه های گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 8(31), 51-58. doi: 10.22092/aasrj.2019.123658.1164
آیدین اسدی; هاشم فعله یاورکندی; سراین رزاق زاده. "بررسی تاثیر نوع پروبیوتیک مورد استفاده بر روی میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه جوجه های گوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 8, 31, 1398, 51-58. doi: 10.22092/aasrj.2019.123658.1164
اسدی, آیدین, فعله یاورکندی, هاشم, رزاق زاده, سراین. (1398). 'بررسی تاثیر نوع پروبیوتیک مورد استفاده بر روی میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه جوجه های گوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 8(31), pp. 51-58. doi: 10.22092/aasrj.2019.123658.1164
اسدی, آیدین, فعله یاورکندی, هاشم, رزاق زاده, سراین. بررسی تاثیر نوع پروبیوتیک مورد استفاده بر روی میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه جوجه های گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1398; 8(31): 51-58. doi: 10.22092/aasrj.2019.123658.1164
بررسی تاثیر نوع پروبیوتیک مورد استفاده بر روی میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه جوجه های گوشتی
3بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، ارومیه، ایران
چکیده
ببه منظور مقایسه اثر دو نوع پروبیوتیک متفاوت بر میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و درصد قطعات لاشه جوجههای گوشتی، آزمایشی با 300 قطعه جوجه یک روزه آربورآکرز در یک طرح کاملا تصادفی با 3 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 20 جوجه در هر تکرار انجام شد. گروههای آزمایشی شامل دو پروبیوتیک بر پایه باکتری باسیلوس یا باکتریهای اسید لاکتیکی بود که با یک جیره شاهد بدون پروبیوتیک مقایسه شد. به مدت 42 روز هر هفته وزن جوجههای داخل هر پن و میزان دان مصرفی ثبت گردید. میزان افزایش وزن روزانه برای هر پن و ضریب تبدیل غذایی محاسبه گردید. در سن 42 روزگی از هر تکرار یک قطعه خروس و یک قطعه مرغ انتخاب و پس از توزین ذبح گردید. پس از پرکنی و تخلیه امعا و احشاء، لاشه حاصل مجددا توزین و راندمان لاشه محاسبه گردید. همچنین لاشه طبق روش استاندارد، قطعه بندی و قطعات حاصل توزین گردید. هرچند بجز راندمان لاشه، بقیه صفات لاشه و صفات میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی طی 42 روز دوره پرورش تحت تاثیر معنیدار مصرف پروبیوتیک قرار نگرفت، ولی در مورد تمام صفات میانگین گروههای آزمایشی حاوی پروبیوتیک نسبت به گروه آزمایشی شاهد بهتر بود. نتایج این پژوهش نشان میدهد طی 42 روز دوره پرورش، اثرات مصرف پروبیوتیک بر صفات میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی قابل مشاهده و اندازهگیری بوده و نیز وسعت این تاثیرات براساس نوع باکتریهای ارائه شده توسط پروبیوتیک متفاوت است.
1Master of Breeding in OrumChakavak Broiler Production Chain
2Production Manager of OrumChakavek Broiler Productio Chain
3Animal sciences Dept., Agriculture and Natural Resources Research and Education Center of W.Azerbaijan, Urmia, Iran
چکیده [English]
An experiment was conducted with 300 day-old Arbor Acers broiler chicks in a completely randomized design with 3 treatments, 5 replicates and 20 chicks per replicate to compare the effect of two different types of probiotics on average daily weight gain, feed conversion ratio during the rearing period and carcass cuts percentage of broiler chicks. Experimental groups consisted of two probiotic based on Bacillus bacteria or lactic acid bacteria that were compared with a non-probiotic control diet. The weight of chicks in each pen and the amount of feed intake were recorded for 42 days each week. Daily weight gain for each pen and feed conversion ratio were calculated. At 42 days of age, one broiler of each sex were selected from each replicate and slaughtered after weighing. The carcasses were weighted and the dressing percentage was calculated. Also, according to the standard method, carcass was chopped and its parts were weighed. However, with the exception of carcass yield, the remaining carcass traits and mean daily weight gain and feed conversion ratio during 42 days of rearing period were not significantly affected by probiotic, but for all traits, the mean of probiotic treatments was better than that of control. The results of this study indicate that during 42 days of rearing period, the effects of probiotic on average daily gain and feed conversion ratio are measurable, and the extent of these effects is different based on the type of bacteria provided by probiotics.
کلیدواژهها [English]
Broiler chickens, Carcass traits, Average daily gain, Feed conversion ratio, Probiotic