یوسفی, رحمان, اثنی عشری, محمود. (1398). نقش سیلیسیم روی برخی خصوصیات گلدهی و میوه دهی توت فرنگی در دوره دوم زایشی در شرایط گلخانه. سامانه مدیریت نشریات علمی, 2(2), 13-20.
رحمان یوسفی; محمود اثنی عشری. "نقش سیلیسیم روی برخی خصوصیات گلدهی و میوه دهی توت فرنگی در دوره دوم زایشی در شرایط گلخانه". سامانه مدیریت نشریات علمی, 2, 2, 1398, 13-20.
یوسفی, رحمان, اثنی عشری, محمود. (1398). 'نقش سیلیسیم روی برخی خصوصیات گلدهی و میوه دهی توت فرنگی در دوره دوم زایشی در شرایط گلخانه', سامانه مدیریت نشریات علمی, 2(2), pp. 13-20.
یوسفی, رحمان, اثنی عشری, محمود. نقش سیلیسیم روی برخی خصوصیات گلدهی و میوه دهی توت فرنگی در دوره دوم زایشی در شرایط گلخانه. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1398; 2(2): 13-20.
نقش سیلیسیم روی برخی خصوصیات گلدهی و میوه دهی توت فرنگی در دوره دوم زایشی در شرایط گلخانه
1عضو هیئت علمی پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
2عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده
توت فرنگی یکی از مهم ترین محصولات گلخانه ای با ارزش غذایی و تجاری بالا در سرتاسر جهان است. کوددهی با عنصر سیلیسیم نقش بسیار مهمی در افزایش گلدهی، عملکرد و تحمل گیاهان به شرایط نامساعد محیطی دارد و اثرات آن در گیاهان مختلف به اثبات رسیده است. این پژوهش به منظور بررسی اثر منابع سیلیسیمی بر عملکرد و برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه توت فرنگی در دوره دوم زایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد. میکرو و نانوذرات سیلسیم در غلظت های 20، 40، 60 و 80 میلی گرم در لیتر با دو روش محلول پاشی برگی و محلول دهی ریشه ای در دو مرحله مجزا روی گیاهان اعمال شد. نتایج نشان داد که کاربرد سیلیسیم باعث بهبود درصد تشکیل میوه، عملکرد و کیفیت میوه نسبت به گیاهانی که این عنصر را دریافت نکردند شده است. مشاهده شد که محلول دهی ریشه ای سیلسیم در غلظت 60 میلی گرم در لیتر بیشترین اثر را در بهبود تغذیه توت فرنگی بر جای گذاشت و بر این اساس استفاده از کودهای سیلیسیمی در کشت توت فرنگی در شرایط کشت گلخانه ای قابل توصیه است.
Role of silicon on flowering and fruiting traits of strawberry in the second reproductive period under greenhouse condition
نویسندگان [English]
Rahman Yousefi1؛ Mahmood Esna-ashari2
1Member of academic staff, Date palm and tropical fruits research center
2Member of academic staff in Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamadan, Iran.
چکیده [English]
Strawberry is one of the most important greenhouse crops with high nutritional and commercial value in the worldwide. Silicon element plays a very important role in increasing the flowering, yield and tolerance of plants to adverse environmental conditions and its effects on different plants have been proved. This study was conducted to investigate the effect of silicon element on the yield and some quantitative and qualitative characteristics of strawberry fruit in the second reproductive period in a research greenhouse of Bu-Ali Sina University in Hamadan to form of factorial experiment based on a completely randomized design with three replications. Foliar spray and root feeding were carried out using 20, 40, 60 and 80 mg L-1 micro- and nano-SiO2 at two separate growth stages. The results showed that the application of silicon improved the percentage of fruit set, yield and fruit quality to the plants that did not receive this element. It was observed that root-application of silicon at a concentration of 60 mg/l had the most effective in improving the nutrition of strawberry and on that basis, use this beneficial element in the cultivation of strawberry under greenhouse conditions is recommendable.