عبادی, زهرا. (1398). ارزیابی تغییرات بار میکروبی لاشه دام طی زمانهای مختلف نگهداری در سردخانه. سامانه مدیریت نشریات علمی, 8(32), 69-74. doi: 10.22092/aasrj.2019.122641.1155
زهرا عبادی. "ارزیابی تغییرات بار میکروبی لاشه دام طی زمانهای مختلف نگهداری در سردخانه". سامانه مدیریت نشریات علمی, 8, 32, 1398, 69-74. doi: 10.22092/aasrj.2019.122641.1155
عبادی, زهرا. (1398). 'ارزیابی تغییرات بار میکروبی لاشه دام طی زمانهای مختلف نگهداری در سردخانه', سامانه مدیریت نشریات علمی, 8(32), pp. 69-74. doi: 10.22092/aasrj.2019.122641.1155
عبادی, زهرا. ارزیابی تغییرات بار میکروبی لاشه دام طی زمانهای مختلف نگهداری در سردخانه. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1398; 8(32): 69-74. doi: 10.22092/aasrj.2019.122641.1155
ارزیابی تغییرات بار میکروبی لاشه دام طی زمانهای مختلف نگهداری در سردخانه
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران،کرج.
چکیده
هدف از اجرای این آزمایش مطالعه تغییرات آلودگی میکروبی لاشه دام سنگین و سبک، در زمان های مختلف نگهداری در سردخانه بود. از بین تعداد 25 کشتارگاه فعال در استان تهران، شش کشتارگاه، واقع در شهرستانهای ری، شهریار، اسلامشهر و ورامین، به طور تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. 36 لاشه گاو و گوساله و 36 لاشه گوسفند و بز، در انتهای خط کشتار و قبل از مرحله توزیع، به طور تصادفی انتخاب شدند. نمونه های گوشت با پوشش استریل محفوظ شده و تحت شرایط کنترل شده (از نظر دما و رطوبت)، به سردخانه با دمای پنج درجۀ سانتیگراد انتقال داده شدند. تغییرات بار میکروبی نمونه ها طی فواصل زمانی 0، 7 و 14 روز پس از کشتار مورد بررسی قرارگرفت. ویژگیهای میکروبی نمونه ها از نظر شمارش کلی باکتریها و میزان آلودگی به کپک و مخمر، مورد آزمایش قرار گرفت . نتایج نشان داد که طول دوره نگهداری برخصوصیات میکروبی نمونههای گوشت اثر معنیدار داشته است. همچنین میزان آلودگی میکروبی لاشه دام های سبک بیشتر از دام های سنگین بود، اگر چه اختلاف میزان شمارش کلی بار میکروبی، فقط در زمان نگهداری روز صفر معنیدار بود. بطور کلی نتایج نشان داد، تغییرات بار میکروبی لاشه دام طی زمانهای مختلف نگهداری در سردخانه، از نظر بهداشتیمطابق با ضوابط استاندارد ایران بود.
Evaluation of microbial load changes of carcasses during different periods of cold storage
نویسندگان [English]
Zahra Ebadi
Animal Science Research Institute of Iran
چکیده [English]
This experiment was conducted to evaluate microbial contamination in large (cattle) and small (sheep, goat) ruminant carcasses. Among 25 of active slaughterhouses, 6 slaughterhouses, were chosen in Tehran Province of Iran. Samples were taken randomly from 36 sheep & goat and 36 cattle carcasses at the terminal of the slaughter line, before distribution from 6 slaughterhouses, in Rey, Shahreyar and Eslamshahr, and Varamin cities in Tehran Province. Samples were kept in the cold storage room at 5 0C. The meat microbial changes were assessed in 0, 7, and 14 intervals display days. The microbial characteristic of meat such as Total Count (TC), Mold and Yeast (MY) were examined. The results showed that the carcass microbial load was affected by factor of cold storage period (p≤0.01). Totally the results indicated that small ruminant carcasses had more contamination in TC and MY, compared with the cattle large ones, but this difference was only significant in 0 day (p<0.05). Totally the results indicated the changes in the microbial load of the carcasses during various periods of cold storage were sanitary in accordance with Iranian standards.