اجاق, سید مهدی, شریعتمداری, فاطمه, کردجزی, معظمه, عبداللهی, مهدی. (1398). بررسی ویژگیهای کیفی فیلم نانو کامپوزیت در ترکیب با اسانس مریم گلی (Salvia officinalisL.) بهعنوان پوشش نگهدارنده در فیله ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال. سامانه مدیریت نشریات علمی, 3(بهار 98), 1-16.
سید مهدی اجاق; فاطمه شریعتمداری; معظمه کردجزی; مهدی عبداللهی. "بررسی ویژگیهای کیفی فیلم نانو کامپوزیت در ترکیب با اسانس مریم گلی (Salvia officinalisL.) بهعنوان پوشش نگهدارنده در فیله ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال". سامانه مدیریت نشریات علمی, 3, بهار 98, 1398, 1-16.
اجاق, سید مهدی, شریعتمداری, فاطمه, کردجزی, معظمه, عبداللهی, مهدی. (1398). 'بررسی ویژگیهای کیفی فیلم نانو کامپوزیت در ترکیب با اسانس مریم گلی (Salvia officinalisL.) بهعنوان پوشش نگهدارنده در فیله ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال', سامانه مدیریت نشریات علمی, 3(بهار 98), pp. 1-16.
اجاق, سید مهدی, شریعتمداری, فاطمه, کردجزی, معظمه, عبداللهی, مهدی. بررسی ویژگیهای کیفی فیلم نانو کامپوزیت در ترکیب با اسانس مریم گلی (Salvia officinalisL.) بهعنوان پوشش نگهدارنده در فیله ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1398; 3(بهار 98): 1-16.
بررسی ویژگیهای کیفی فیلم نانو کامپوزیت در ترکیب با اسانس مریم گلی (Salvia officinalisL.) بهعنوان پوشش نگهدارنده در فیله ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال
1گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2گروه زیست شناسی و مهندسی زیست شناسی، علوم غذایی و تغذیه، دانشگاه صنعتی چالمرز، گوتنبرگ SE 412 96، سوئد
چکیده
به منظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی، کاهش نفوذپذیری به بخار آب، ایجاد خواص ضدمیکروبی و افزایش آبگریزی، اسانس مریمگلی با فیلم کیتوزان-کتیرا-نانورس ترکیب گردید. ترکیب نانوکامپوزیت با سه غلظت اسانس مریمگلی (1، 5/1 و2 %) بهمنظور انتخاب بهترین پوشش جهت کاربرد در نگهداری ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد مطالعه قرار گرفت. بهترین خصوصیات (خواص مکانیکی و ضد باکتریایی و جذب آب) فیلم در غلظت 5/1 % اسانس مریمگلی در ترکیب با نانوکامپوزیت مشاهده شد. نمونههای پوشش داده شده با این نانوکامپوزیت زیست فعال مقدار بار باکتریایی کل و سرمادوست کمتری در مقایسه با تیمار شاهد طی دوره 16 روزه نگهداری نشان دادند (05/0 >P). با توجه به نتایج، ترکیب کیتوزان-کتیرا-نانورس با اسانس مریمگلی، میتواند ضمن بهبود ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کیتوزان در حالت فیلم، کارایی آن را در نگهداری محصولات غذایی دریایی نظیر ماهی قزل آلا بهبود بخشد.
Investigation of nanocompositefilm qualityincorporated with Salvia essential oils (Salvia officinalis L.) as a preservative coating on the rainbow trout(Oncorhynchus mykiss) fillet during refrigerated storage
نویسندگان [English]
Seyed Mahdi Ojagh1؛ Fatemeh Shariatmadari1؛ Moazameh Kordjazi1؛ Mehdi Abdollahi2
1Seafood Processing group, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
2Department of Biology and Biological Engineering-Food and Nutrition Science, Chalmers University of Technology, Gothenburg SE 412 96, Sweden
چکیده [English]
In order to improve the physical and mechanical properties,reduce permeability to water vapor, antimicrobial properties and increase hydrophobicity, Salvia officinalis essential oils was combined with the chitosan-tragacanth-clay film. The combination of nanocomposite with three levels of S. officinalis essential oil (1, 1.5 and 2%) in order to choose the best coverage for using in the maintenance of rainbow trout were studied. The best properties of film (Mechanical and antibacterial properties and water absorption)were showed in1.5 % S. officinalis essential oil in combination with nanocomposite. Samples coated with this bionanocomposite, showed the lowest amount of total bacterial loadand phsycrotrophic bacteria when compared to the control during 16 days storage period (p<0.05). According to the results, the combination of chitosan-tragacanth-clay withS.officinalisessential oil, can improve the physical and mechanical properties of chitosan in the film, moreover it can improve its ability to seafood preservation like trout.
کلیدواژهها [English]
Chitosan, Tragacanth, Nanoclay, Salvia officinalis essential oil, Trout