1موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات و ترویج و آموزش کشاورزی ، رشت، ایران.
2پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج و کشاورزی، اهواز، ایران
3موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
چکیده
پریبیوتیکها ترکیبات غذایی غیرقابل هضمی هستند که بوسیله گروه خاصی از میکروبهای روده هضم میشوند و اثرات سودمندی بر سلامت میزبان دارند. این ترکیبات در صنعت آبزیپروری مورد توجه ویژه قرار گرفتهاند. پریبیوتیکها از طریق سازوکارهای مختلفی مانند تغییر در جامعه باکتریایی، محصولات نهایی ناشی از تخمیرشان، جلوگیری از اتصال پاتوژنها، تعامل با اجزاء سیستم ایمنی و تاثیر بر روی مورفولوژی روده تاثیرگذار هستند. در سالهای اخیر، مطالعات زیادی اثرات مثبت استفاده از پریبیوتیکها را در ماهیها گزارش کردهاند. مقاله حاضر به توانایی پریبیوتیک ها بعنوان اجزا عملکردی و همچنین بر مکانیسمهای شناخته شده عملکرد آنهاتمرکز دارد. بهعلاوه تعدادی از مطالعات انجام شده در خصوص تأثیر پریبیوتیکها در پرورش ماهیان دریایی، بهعنوان یکی از منابع باارزش در تأمین نیازهای پروتئینی، مرور خواهد شد. به نظر میرسد که عواملی چون میزان مصرف پریبیوتیک، سن، سایز،گونه، دمای آب و طول دوره مصرف در عملکرد پریبیوتیکها تاثیرگذار هستند.
1International Sturgeon Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran.
2South Iran Aquaculture Research center, Iran Fisheries Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO)
3Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran, Gilan Branch, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
چکیده [English]
Prebiotics are non-digestible food components that are fermented by specific members of intestinal bacteria in the host gut, providing health benefits for the host. These components have received particular attention in aquaculture. They act via various mechanisms, such as changes in bacterial communities, end-products of prebiotics fermentation, preventing pathogen adhesion to host cells, modulating the immune systems and effect on gut morphology. In the last years, a large number of studies have reported positive effects for the use of prebiotics in fish. This article concentrates on prebiotics’ potential as functional components as well as their known mechanisms of their action. In addition, a number of studies on prebiotic beneficial effects in marine fish aquaculture as one of valuable source to supply protein demands have been reviewed. It seems factors such as prebiotic dosage, age, size, species, water temperature and duration of administration are influencing prebiotic mode of action.
کلیدواژهها [English]
Prebiotics, Marine fish, Non-digestible food components, Immune system