1مرکز تحقیقات الزهرا"س"، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان، اصفهان، ایران
3گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان، اصفهان، ایران
4دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان، ایران
چکیده
هدف: مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها تهدید جدی برای سلامت انسان ها به شمار می رود. با توجه به افزایش مقاومت به آنتی بیوتیک های رایج و عوارض جانبی آن ها, مطالعه گیاهان دارویی برای استفاده در درمان ضروری است. در این مطالعه تاثیر ضد میکروبی عسل و همچنین اسانس و عصاره های آویشن دنایی که گونه بومی ایران می باشد بررسی شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه سویه های استاندارد استافیلوکوکوس آرئو اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت. غلظت های مختلف عصاره با استفاده از دی متیل سولفوکساید 5% به دست آمد. اثر ضد میکروبی عصاره های آبی و اتانولی, اسانس و عسل با روش های انتشار از دیسک، انتشار از چاهک و رقت لوله ای بررسی گردید. یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که عسل مورد بررسی تاثیر ضد میکروبی پایینی روی این باکتری ها دارد. استافیلوکوکوس آرئوس حساسیت بیشتری نسبت به دو سویه دیگر در برابر اسانس نشان داد. همچنین عصاره آبی بر سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی تاثیرنداشت و استافیلوکوکوس آرئوس نسبت به دو سویه دیگر بیشترین حساسیت را در برابر غلظت های مختلف عصاره الکلی نشان داد. شناخت و مطالعه علمی این گیاه و همچنین عسل آویشن می تواند گامی مثبت در جهت استفاده بهینه از این ترکیبات دارویی باشد.
1Al Zahra Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
2Department of Microbiology, Islamic Azad University of Falavarjan, Isfahan, Iran
3Department of Biology, Islamic Azad University of Falavarjan, Isfahan, Iran
4Islamic Azad University of Falavarjan, Isfahan, Iran
چکیده [English]
Background: Bacterial resistance to antibiotics is a serious threat to human health. According to increasing
of bacterial resistance to current antibiotics and their side effects, study of medicinal plants to use in treatment
is necessary. In the present study, the antimicrobial effects of honey also essential oil and extracts of Thymus
daenensis, which is an Iranian native species was examined.
Materials and Methods: In this study,the antimicrobial effects was examined on standard strains of Staphyloccus aureus, Pseudomonas aueroginosa and Escherichia coli. The effects of honey,extracts and essential oil against
bactria was assessed by agar well diffusion, Disc diffusion and Dilution test methods.
Results: The results showed that studied honey has low antimicrobial effect on these bacteria, in tested
concentrations of essential oil, S.aureus were showed more sensitivity. As well as aqueous extract hadn’t effect
on E.coli and Ps.aueroginosa and in concentrations of alcoholic extract S.aureus were showed more sensitivity.
Conclusion: According to antimicrobial effects of honey and Thymus daenensis, studies on antimicrobial
effect for clinical application in treatment of infections is necessary.