1- امین، غلامرضا. ۱۳۷۰. گیاهان دارویی سنتی ایران، جلد اول. معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صفحه ۱۰۴
2- زرگری، علی. ۱۳۶۹. گیاهان دارویی، جلد ۴. انتشارات دانشگاه تهران. صفحات ۴۲-۴۵
3-مظفریان، ولی اله. ۱۳۷۵. فرهنگ نامهای گیاهان ایران. فرهنگ معاصر. صفحه ۴۸۳.
4- Capone, W; Mascia, C; Melis, M. and spanedda, L. 1988. Determination of terpenic compounds in the essential oil from satureja thymbra growing in sardinia. Journal of chromatography, 457: 427-430.
5- Deans, SG. & Svoboda, KP. 1989. Antibacterial activity of summer savory essential oil and its Constituents. Journal of horticultural science, 64 (2): 205-210.
6- Guenther, E. 1974. The Essential oils (vol3). Robert E. Krieger pub. Malabar, Florida
7-Gora, J. and Lis, A. 1996. Chemical composition of the essential oil of cultivated summer Savory. Journal of Essential oil Research, 8: 427-428.
8- Jean, FI; Collin, GI and Lord, D. 1993. Essential oils and microwave extracts of cultivated plants. perfumer & flavorist; 17 (3): 35-41.
9. Mnimh, A.C. 1996. Encyclopedia of Medicinal Plants. Dorling & Kindersley, USA
10- Oritz, EL. 1996. The Encyclopedia of Herbs, Spices & Flavourings. Dorling & Kinderslej. USA.
11- Reineccius, G. 1994. Sourcebook of flavours. Second ed. Chapman & Hall. London, UK.