1- زرگری، علی ۱۳۶۹. گیاهان دارویی، جلد دوم. صفحه ۳۰۶-۳۰۲
2- قهرمان، احمد ۱۳۶۱. فلور ایران، جلد سوم، شماره ۱۸۱۹. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع.
3- برازنده، محمدمهدی ۱۳۷۵. مقایسه کمی و کیفی اسانسهای . فصلنامه پژوهش و سازندگی، ۳۱
4- Weyerstahl, P., Marscall, H. and Rustaiyan, A 1994. Constituents of the essential oil of Myrtus communis L. from Iran, Flavour and Fragrance Journal, vol. 9, 333-337.
5- Vanhaсlen M. and Vanhaelen-Fastre R 1980. Constituents of Essential Oil of Myrtus communis. planta Medica, 39: 164-167.
6- Bradesi P., Tomi F. and Casanova (1996), Chemical Composition of Myrtle leal Essential Oil from Corsica (France). Universite de Corse-Equipe chimie et Biomasse. CRES-URA CNRS 2053
7- Davies N.W. 1990. Gas chromatographic retention indices of monoterpenes and sesquiterpenes on Methylsilicon and Carbowax 20 M Phases. Journal of Chromatography, 503: 1-24.