مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان
چکیده
امروزه افزایش عمر انبارمانی محصولات گلخانه ای باهدف کاهش ضایعات پس از برداشت، یکی از چالشهای بخش کشاورزی محسوب میشود. طول عمر کوتاه این محصولات، به دلیل سرعت تنفس بالا عامل محدودکننده مهمی در حفظ و ماندگاری بیشتر آنهاست. ضایعات پس از برداشت این محصولات به دلیل آسیبهای مکانیکی، فیزیولوژیکی و محیطی و فساد آنها بهوسیله عوامل میکروبی و بیولوژیکی بروز میکند. فساد پس از برداشت بهشدت تحت تأثیر عملیات قبل و پس از برداشت محصول نظیر مدیریت تغذیه، نحوه برداشت و زمان برداشت، آسیبهای مکانیکی، فیزیولوژیکی، محیطی و عوامل میکروبی و بیولوژیکی قرار دارد. مدیریت قبل از برداشت، برداشت صحیح محصول، دما، رطوبت، اتمسفر، نوع و جنس ظرف بستهبندی از عوامل مؤثر بر کاهش ضایعات و افزایش ماندگاری سبزیها بشمار میآیند. بستهبندی مناسب از طریق کنترل عوامل ایجاد فساد در محصول، سبب افزایش انبارمانی و ماندگاری محصول تا زمان مصرف میشود. در این مقاله تلاش شده است تا با معرفی عوامل ایجاد فساد قبل و بعد از برداشت، راهکارهایی جهت کاهش ضایعات و افزایش ماندگاری محصولات گلخانهای ارائه گردد.
The causes of corruption and the ways of reducing post-harvest lesions in greenhouse products
نویسندگان [English]
sibgol khoshkam
AREEO,Jiroft
چکیده [English]
Today, increasing the shelf life of vegetables to reduce post-harvest losses is one of the challenges of the agricultural sector. The short life span of these products, due to the high respiration rate, is an important limiting factor in their longer shelf-life. Post-harvest lesions result in microbial and biological agents due to mechanical, physiological and environmental damage and their corrosion. Post-harvest corruption is heavily influenced by pre-harvest and post-harvest operations such as nutrition management, harvesting and harvesting time, mechanical, physiological, environmental and microbial and biological agents. Pre-harvest management, correct product harvesting, temperature, humidity, atmosphere, type and gender of the container and etc. are among the most important factors in determining the quality of the product and the durability of vegetables. Proper packaging will increase storage and shelf-life of vegetables until consumed by controlling the causes of corruption. In this paper, we have tried to introduce ways of reducing waste and increasing product durability by introducing factors of causing corruption