1موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع . بخش تحقیقات علوم چوب و کاغذ صندوق پستی 116- 13185 تهران – ایران
2پژوهشی، بخش تحقیقات علوم چوب و فرآوردههای آن، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
3بخش تحقیقات علوم چوب و فرآوردههای آن، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران
4بخش تحقیقات علوم چوب و فرآوردههای آن، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده
بهمنظور دست یابی به شرایط بهینه ساخت تخته خرده چوب از ضایعات نخل مناطق مختلف کشورسه متغیر به قرار زیر انتخاب گردید که شامل: 1- درصد رطوبت در زمان خرد کردن و پوشال کردن، سه حالت 2- میزان مصرف هاردنر 1، 2 و 3 درصد بر مبنای وزن خشک چسب 3- زمان پرس 5، 6 و 7 دقیقه که کلا 27 ترکیب شرایط ساخت به دست آمد و از هر تیمار 4 تخته ساخته شد. نتایج نشان داد که رطوبت ضایعات در زمان خرد کردن و پوشال کردن بر ویژگیهای مکانیکی و فیزیکی تخته ها تاثیر گذاشته و مقاومت در روش خرد کردن خشک و مرطوب زیاد تر بوده و جذب آب و واکشیدگی این تخته ها بهتر است روش خرد کردن تاثیر معنی داری بر چسبندگی داخلی نداشته است. میزان هادرنر تاثیر معنی داری بر ویؤگیهای تخته خرده چوب نداشته ولی با زیاد شدن هاردنر تا سطح 3 درصد ویژگیها بهبود داشته است. زمان پرس نیز تاثیر معنی داری بر ویژگیهای تخته نداشته است برای تخته ها با ضخامت 15 میلیمتر می توان از زمان پرس 5 تا 6 دقیقه استفاده کرد. با در نظر گرفتن اثر متقابل سه عامل مورد بررسی مشخص گردید که تخته خرده چوب تولید شده با ترکیب شرایط خرد کردن خشک - پوشال کردن تر، میزان هادنر 3 درصد و زمان پرس 6 دقیقه بهترین شرایط را با مقاومت های در حد استاندارد DIN دارا هستند
Investigation on production of particleboard from Date palm residues
نویسندگان [English]
Ahmad Jahan latibari1؛ Abdolrahman Hosseinzadeh1؛ Amir Nourbakhsh2؛ Abolfazl Kargarfard3؛ Fardad Golbabaei4
1Wood and Paper Science Division,
Research Institute of Forests and Rangelands
P.O.Box: 13185-116. Fax: 021-4196573
Tehran,Iran
2Wood and Paper Science Research Division, Research Institute of Forests and Rangelands , Iran,
3Wood and Forest Products Science Research Division, Research Institute of Forests and
Rangelands, Tehran, Iran,
4Wood and Forest Products Science Research Division, Research Institute of Forests and Rangelands,
Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO) P.O. Box 13185-116, Tehran, Iran
چکیده [English]
The influence of production variable such as residues moisture content at time of chipping or flaking, hardner and press time on properties of particleboard from date palm residues is investigated. Each variable was investigated at three different levels and a total of 24 combinations of variables were studied. The results of this investigation indicate that:
- Residues moisture content at the time of chipping or flaking affects both physical and mechanical properties of boards. MOR and MOE of board made from flakes produced by dry chipping and either wet or dry flaking was higher than others and its dimensional stability was better.
Chipping or flaking moisture did not affect IB significantly.
- Hardner consumption did not significantly influence the properties, but increasing hardner consumption to 3 percent of resin content (solid basis) improved board properties.
- Press time also did not influence board properties and for the production of 15 mm. boards, either 5 or 6 minutes press time can be used.
-For the production of boards to satisfy DIN requirement, following variable combination can be utilized: dry chipping - wet flaking, 3 percent hardner and 6 minutes press time.
کلیدواژهها [English]
MOR, MOE, Date palm
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 702
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 970
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب