مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
چکیده
تیلاپیا گزینه مهم آبزی پروری در آب های لب شور و یکی از آبزیان تجاری باارزش است که توسعه پرورش آن باتوجه به ویژگیهای بیولوژیک منحصربفرد، طی سالهای اخیر در جهان قابل توجه بوده است. در سال 2016 حدود 5.6 میلیون تن ماهی تیلاپیا در 140 کشور جهان تولید شده است. چین بزرگترین تولید کننده و ایالات متحده امریکا بزرگترین وارد کننده و مصرف کننده تیلاپیا هستند. در کشور ما تیلاپیا بصورت فیله منجمد وارد می شود و از بازارپسندی مطلوبی برخوردار است. ماهی تیلاپیا از استانداردهای تغذیه ای لازم برخوردار است و ارزش غذایی مناسبی دارد. گوشت ماهی تیلاپیا دارای تنوع قابل توجه و نسبت مطلوبی از اسیدهای چرب غیراشباع بوده و منبع مناسب پروتئین، کالری، کلسیم، آهن و فسفر است. همچنین منبع بسیار مناسب تأمین انواع کاروتنوئیدها می باشد. سازمان غذا و داروی امریکا و آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا تیلاپیا را به عنوان یکی از آبزیان مناسب برای زنان باردار و شیرده و اطفال توصیه کرده است. توسعه پرورش و تولید این ماهی می تواند در افزایش مصرف سرانه ماهی به عنوان غذای سالم و با کیفیت نقش مهمی داشته باشد.
Healthy Consumption and Nutritional Value of Tilapia
نویسندگان [English]
Farhad Rajabipour؛ nassrin mashaii
National Research Center of Saline Water Aquatics, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Bafq, Yazd, Iran, P.O.Box 159
چکیده [English]
Tilapia is an important candidate for aquaculture in saline water and one of the valuable commercial aquatics. Its development has been remarkable because of the unique biological characteristics, in recent years. In 2016, around 5.6 million tons of Tilapia were produced in 140 countries. China is the largest producer and the United States is the largest importer and consumer of Tilapia. Tilapia is introduced to iran as frozen fillets and has a good market penetration. Tilapia fish meat has a significant variation in unsaturated fatty acids, an optimal ratio of omega-3 fatty acids, and omega-6, and a suitable source of protein, calories, calcium, iron, and phosphorus. It is also a very suitable source for providing a variety of carotenoids. The US Food and Drug Administration and the US Environmental Protection Agency have recommended Tilapia as a suitable aquaculture for pregnant and lactating women and children. Development of tilapia production can play an important role in increasing the per capita consumption of fish as a healthy and high quality food.