گروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده
رشد سریع، بهبود کارایی تغذیه و افزایش مقاومت در برابر بیماری ها از اهداف مهم صنعت آبزی پروری محسوب می شوند. توسعه پایدار آبزی پروری نیازمند به کارگیری فنون جدیدی می باشد که از جمله آنها میتوان به استفاده از پروبیوتیکها با اهدافی نظیر بهینه سازی فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب محیط پرورش آبزیان و ارتقاء عملکرد آبزیان، صورت می گیرد. در همین راستا جداسازی باکتری های پروبیوتیک از روده ماهیان پرورشی و بکارگیری فرآورده های تجاری این باکتریهای مفید به عنوان یک استراتژی مهم جهت کنترل زیستی و افزایش عملکرد آبزی، در سیستم های پرورشی، توانسته است نقش بسیار ارزنده ای جهت نیل به اهداف ذکر شده ایفا نماید. همچنین استفاده از ترکیباتی که بخودی خود برای میزبان فاقد ارزش غذایی هستند اما برای باکتریهای پروبیوتیکی مفید هستند (پربیوتیکها) و یا ترکیبی از آنها) سین بیوتیکها) نیز میتواند در بهبود عملکرد ایمنی آبزیان موثر باشد.
Different sterategies to improve immunity of aquatics
نویسندگان [English]
zahra mahmoudikiya؛ ahmad imani
Dept. of Fisheries, Faculty of Natural Resources, Urmia University, Urmia, Iran
چکیده [English]
Improved growth, nutritional efficiency and resistance aganist diseases are among the most important goals of the aquaculture industry. Sustainable aquaculture development requires the use of novel techniques mainly including the use of probiotics to optimize the physiochemical factrors of rearing environment and improving the animal performance. In this regard, the isolation of biologically active bacteria from the intestines of farmed fish and the use of commercial products of such beneficial bacteria as an important strategy for biocontrol and bio-enhancement of aquatic animal performance would play a very important role in achieving aforementioned objectives of the industry. However, using ingredients which are not of nutritional importance to aquatic animal per se (prebiotics), while are beneficial to probiotic bacteria (synbiotics) can be effective in improving immune system of aquatics.
کلیدواژهها [English]
Probiotic, Peribiotic, Synbiotics, Mechanism of action, Safety, Aquaculture