حافظیه, محمود. (1396). غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا به منظور افزایش کمی و کیفی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در بهبود بازسازی ذخایر. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1(زمستان 96), 51-58.
محمود حافظیه. "غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا به منظور افزایش کمی و کیفی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در بهبود بازسازی ذخایر". سامانه مدیریت نشریات علمی, 1, زمستان 96, 1396, 51-58.
حافظیه, محمود. (1396). 'غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا به منظور افزایش کمی و کیفی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در بهبود بازسازی ذخایر', سامانه مدیریت نشریات علمی, 1(زمستان 96), pp. 51-58.
حافظیه, محمود. غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا به منظور افزایش کمی و کیفی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در بهبود بازسازی ذخایر. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1396; 1(زمستان 96): 51-58.
غنی سازی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا به منظور افزایش کمی و کیفی لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) در بهبود بازسازی ذخایر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده
ماهیان خاویاری با ارزش ترین گونه ماهیان موجود در جهان می باشند که نه تنها بدلیل تولید خاویار بلکه از منظر تنوع زیستی بسیار مورد توجه می باشند، به منظور بهبود روند تولید کمی و کیفی لارو در مراکز تکثیر ماهیان خاویاری و بررسی امکان رها سازی مستقیم آنها در آب دریا طی فرآیند بازسازی ذخایر، ناپلیوس آرتمیا به عنوان غذای زنده با امولسیون تجاری ICES30/4 و روغن تخمدان ماهی خاویاری به همراه ویتامین ث با درصد های مختلف 10، 20 و 30 درصد طی دو مرحله زمانی 12 ساعت و 24 ساعت غنی و طی 20 روز به لارو تاسماهی ایرانی خورانده شدند. نتایج نشان داد که امولسیو ن تجاری، با 20 درصد ویتامین ث طی 24 ساعت بهترین نتیجه را از جهت کمی و کیفی بر بهبود لارو تاسماهی ایرانی با وزن تر حدود 700 میلی گرم داشته، مقاومت به تنش شوری 12 گرم در لیتر طی 120 ساعت مواجهه را نشان داد.
Enrichment of Artemia urmiana nauplii in order to improvement quantity and quality of the Persian sturgeon fish larvae(Acipenser persicus) in stock enhancement
نویسندگان [English]
Mahmoud Hafezieh
Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agriculture research Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
چکیده [English]
Sturgeon fishes are the most important species in the world base on caviar production and biodiversity. In order to promoting quantity and quality production of Acipenserpersicus larvae in proliferation and propagation centers of sturgeon fishes and to survey possibility release larvae to the Caspian Sea directly at stock enhancement procedure, artemia naupli as live food enriched with an commercial emulsion ICES30/4 and ovarian sturgeon oil accomplish with 10, 20 and 30 percent of vitamin C during 12 and 24 h enrichment period and fed to sturgeon larvae for 20 days. Results showed the best quantity and quality 700 mg WW larvae were obtain when they fed with ICES30/4, 20 % vitamin C during 24h enrichment and this treatment implemented the best survival rate when they exposed to salinity stress 120 ppt during 120 h.
کلیدواژهها [English]
Iranian sturgeon fish, Enrichment, LIVE FOOD, Artemia urmiana, quantity and quality