محسنی, محمود. (1396). کاربرد بتائین در افزایش رشد و بهبود سیستم ایمنی در تغذیه بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso). سامانه مدیریت نشریات علمی, 1(زمستان 96), 1-12.
محمود محسنی. "کاربرد بتائین در افزایش رشد و بهبود سیستم ایمنی در تغذیه بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso)". سامانه مدیریت نشریات علمی, 1, زمستان 96, 1396, 1-12.
محسنی, محمود. (1396). 'کاربرد بتائین در افزایش رشد و بهبود سیستم ایمنی در تغذیه بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso)', سامانه مدیریت نشریات علمی, 1(زمستان 96), pp. 1-12.
محسنی, محمود. کاربرد بتائین در افزایش رشد و بهبود سیستم ایمنی در تغذیه بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso). سامانه مدیریت نشریات علمی, 1396; 1(زمستان 96): 1-12.
کاربرد بتائین در افزایش رشد و بهبود سیستم ایمنی در تغذیه بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso)
مؤسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
چکیده
امروزه به منظور کاهش هزینه تولید استفاده از منابع پروتئینی گیاهی متعارف و غیرمتعارف به عنوان جایگزین آرد ماهی در جیرههای آبزیان بسیار متداول میباشد، جیرههای به دست آمده به طور معمول بسیار کمتر برای گونه های پرورشی مطبوع میباشند. از این رو است که برای غلبه بر این مشکلات (حداقل از لحاظ دلپذیری) این جیره ها با جاذبهای تغذیهای از جمله بتائین غنی میگردند. در این راستا به منظور تاثیر بتائین در افزایش روند رشد، کاهش تلفات و بهبود سیستم ایمنی در تغذیه بچه فیلماهی پرورشی (Huso huso) تعداد 150 قطعه ماهی با وزن متوسط 61/0± 6/4 گرم در 15 تانک فایبرگلاس 500 لیتری در هر تیمار با یکی از 5 جیره آزمایشی محتوی سطوح مختلف مکمل بتائین (5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2 درصد) در حد سیرایی به مدت 12 هفته تغذیه شدند. وزن نهایی، وزن کسب شده، شاخص رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیه شده از جیره محتوی 5/1 تا 2 درصد بتائین در انتهای دوره پرورش، بطور معنیداری (05/0 P≤) از ماهیان تغذیه شده از جیره حاوی 5/0 درصد بتائین مناسبتر بود. با افزودن بتائین به جیره غذایی ماهیان، میزان پروتئین لاشه به طور معنیداری افزایش افزایش یافت. همچنین اضافه کردن 5/1 تا 5/2 درصد بتائین، منجر به کاهش معنیدار در مقادیر متوسط فعالیت آنزیمهای کبدی (آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز(AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) نسبت به تیمار حاوی 5/0 درصد بتائین گردید. در صورتیکه بیشترین مقادیر لایزوزیم و ایمونوگلوبولین کل (IgM) در ماهیان تغذیه شده از تیمار حاوی 2 درصد بتائین ثبت گردید (05/0P<). نتایج مطالعه حاضر نشان داد، اضافه نمودن بتائین به ترتیب در سطوح 5/1 و 2 درصد موجب افزایش شاخص های رشد و بهبود پاسخهای ایمنی در ماهی می گردد.
Function of dietary addition of betaine on growth performance and improve immune system in beluga, Huso huso
نویسندگان [English]
Mahmoud Mohseni
International Sturgeon Research Organization of the Caspian Sea, Agriculture Research Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran
چکیده [English]
A feeding trial was conducted to examine the effects of dietary supplementation of betaine (0.5, 1, 1.5, 2 & 2.5 % Betaine kg-1 diet) on growth, nutrient utilization, carcass compositions and haematological- biochemical parameters in beluga, Huso huso. 300 fish with average weight of 4.6 ± 0.61 g were fed to triplicate groups of experimental diets for 12wk. Significant higher weight gain, specific growth rate, protein efficiency ratio, condition factor and feed efficiency ratio were observed in fish fed diet supplemented with optimum levels of Betaine than that of fish of control dietary group. The best growth performance and nutrient utilization was observed in fish fed diets containing 1.5 -2 % Betaine kg-1 diet (p<0.05). liver enzymes (Alanine aminotransferase and Aspartate aminotransferase) in fish fed diet containing 1.5 and 2 % Betaine kg-1 diet were significantly higher than those of fish fed basal diet. Based on the results of this study, could say that increased levels of Betaine in the diets of juvenile beluga up to 1.5-2 % kg-1 diet, improved growth performance, feed utilization and haematological- biochemical parameters.