- زرگری، علی. 1367. گیاهان دارویی، جلد4، صفحه612-605.
- شولتس،ه. و شنایر، م.1380. صنایع بهداشتی و آرایشیث، رشماره 23، صفحه 57 – 56.
- قهرمان. احمد. 1378. فلور رنگی ایران، جلد20، شماره ، انتشارات موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع.
- رضایی، م.ب، جایمند، ک. و مظفریان، و. 1375. شناخت گیاه صبر و ترکیبهای دارویی و شیمیایی آن، شماره انتشار 160، انتشارات موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، صفحه 25.
- Che,Q.M.;Akao, T.; hattori, M.; Kobashi,K. and Namba,T . 1991,“Isolation of a human intestinal bacterium capable of transforming barbaloin to Aloe-Emodin Anthrone” , planta Med., 57, pp.15-19.
- Conner, J.M.; GRAY ,A.I;Reynolds,T.and waterman,P.G.1990,“ Anthrone and chromone components of Aloe cremnophila and A.jacksonii leaf exudates”, Phytochemistery, vol. 29,No.3, pp. 941-944.Hyane, S. 1997, “Manufacture of Aloe gels as helth food additives, Jpn.Kokai Tokkyo JP, 09 09, 904.
- Anian yaron, 1992, J.Agric.Food chem.1992,40,pp 1316-1320.
- Chevalier,A.1996.The encyclopedia of medicinal plants, pp 57.
- World Health Organization Geneva, 1999. WHO monographs on selected medicinal plants, vol.1,pp 33-44.
- Duke,J.A.2001, “Handbook of phytochemical constituents of GRAS Herbs” , CRC press LLC publication,654 P.
- Patent No.ES 502,307,01 jan 1983.Stabilization of a clear jel from Aloe vera leaves.
- Adjabi, F.; Amar,C. and vilkas,E. 1983, Structural studies of the glucomannan from Aloe vahombe., Carbohydrate Research, 116, 116-170.
- Tyler,V.E.; Brady, L.R. and robbers,J.E., 1988, Pharmagognosy 9 edition, Lea & febiger publication, 519 p.
- Rawwald,H.W.and Niyonzima,D.D., 1991, “Free and cinnamoylated 8-0-methyl -7-hydroxyaloins from Aloe barbadensis: Isolation, and configurational determination of the diastereomers., Planta Med. 57, A-129.