ریاست، م.،1380. بررسی سیتوژنتیک جنس شنبلیله (Trigonella) در استان فارس. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه ارومیه، 121 صفحه.
طیبی خرمی، م.، 1376. بررسی برخی از ویژگیهای دوگونه مرتعی Elymus perteuis, Elymus hispidus در سرشاخههای حوزه کروسیوند (شمال فارس). پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تهران، 188 صفحه.
کریمی، ع.،1381. بررسی منابع غذایی مورد استفاده دام و طیور در استان فارس. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، 53 صفحه.
معمار، س.، 1383. بررسی اثرات فیزیولوژیکی تنش کم آبی (خشکی) روی تعدادی ازگونههای شبدر یکساله. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان. 130 صفحه.
Ahmad, F.; Acharya; S.N., Mir, Z. and Mir, P.S. 1999. Localization and activity of RNA genes of fenugreek chromosomes by fluorescent in situ hybridization and silver staining.Theoretical and Apploied Genetics. 98: 179-185.
Gomez, A. 1983. Legume seeds as protein components for animal feeding. Legominosas de grano. 249-262
Heneidy, S.Z., 1996. Palatability and nutritive value of some common plant species from the Aqqaba gulf area of Sinai, Egypt. Journal of Arid Environments. 34: 115-123.
Reymond, F.A.; Richard, F.M. and Rshall, R.H. 1990. Variability of crude protein in crested wheat grasses at determines stage phenology. J. of Range Manage. 43: 186-189.
Sayed, R.A.; Tolbah, K.H. and Habashy, H.N. 2000. Technological, chemical and biological studies on fenugreek seeds (Trigonella foenum graecum). Journal of Agricultures Science. 8: 223-234.
Sun, H.A. and Sun, H.Q. 1996. Ecological geographical characteristics and grazing values of forage legumes in the grassland of Qingha:. Grassland of China. 6: 31-34.
Tapadia, S.B.; Arya, A.B. and Devi, P.R. 1995. Vitamin C contents of processed Vegetables. Journmal of Food Science and Technology. 32: 513-515.
Varshney, I.P., Jain, D.C. and Srivastava, H.C. 1984. Saponins from Tigonella Foenum-graecum leaves. Jourmal of Natural products.47: 44-46.