صیاد بورانی, محمد, ولی پور, علیرضا, دقیق روحی, جواد, قاسمی, محدث. (1396). پرورش ماهی آزاد دریای خزر( Salmo caspius ) با استفاده از آب لب شور دریای خزر از مرحله انگشت قد تا مرحله پیش پرواری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1(پائیز 96), 1-16.
محمد صیاد بورانی; علیرضا ولی پور; جواد دقیق روحی; محدث قاسمی. "پرورش ماهی آزاد دریای خزر( Salmo caspius ) با استفاده از آب لب شور دریای خزر از مرحله انگشت قد تا مرحله پیش پرواری". سامانه مدیریت نشریات علمی, 1, پائیز 96, 1396, 1-16.
صیاد بورانی, محمد, ولی پور, علیرضا, دقیق روحی, جواد, قاسمی, محدث. (1396). 'پرورش ماهی آزاد دریای خزر( Salmo caspius ) با استفاده از آب لب شور دریای خزر از مرحله انگشت قد تا مرحله پیش پرواری', سامانه مدیریت نشریات علمی, 1(پائیز 96), pp. 1-16.
صیاد بورانی, محمد, ولی پور, علیرضا, دقیق روحی, جواد, قاسمی, محدث. پرورش ماهی آزاد دریای خزر( Salmo caspius ) با استفاده از آب لب شور دریای خزر از مرحله انگشت قد تا مرحله پیش پرواری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1396; 1(پائیز 96): 1-16.
پرورش ماهی آزاد دریای خزر( Salmo caspius ) با استفاده از آب لب شور دریای خزر از مرحله انگشت قد تا مرحله پیش پرواری
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
چکیده
ماهی آزاد دریای خزر یکی از گونه های تجاری، باارزش، رودکوچ و بومی دریای خزر است که نظر بسیاری از دانش پژوهان را به خود معطوف نموده است. این مطالعه به لحاظ معرفی یک گونه جدید به سیستم آبزی پروری کشور، از نظر تامین مولدین لازم ، تولید بچه ماهی به منظور پرورش در محیط های محصور و تولید ماهی آزاد در اراضی ساحلی با اهمیت است. برای انجام این تحقیق، از حوضچه های بتنی ۸ مترمکعبی با تراکم های 10 و 20 کیلوگرم در متر مکعب و با 3 تکرار استفاده گردید که این تحقیق بین سال های ۱۳۸۹ الی ۱۳۹۰ در پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور انجام گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده در ۵ ماه پرورش ، میزان افزایش وزن ماهیان پرورشی در تیمار اول ( تراکم 10 کیلوگرم در متر مکعب )و تیمار دوم ( تراکم 20 کیلوگرم در متر مکعب ) در مقایسه با وزن اولیه ( 1/10 گرم ) به ترتیب 9/1953 و 1734درصد بوده که این اختلاف معنی دار بوده است (05/0<p). نرخ رشد ویژه ماهیان در دو تیمار یک و دو به ترتیب 37/1 و 32/1 درصد در روز بوده که این اختلاف معنی دار است (05/0<p). میزان ضریب چاقی اولیه (شروع تحقیق) و نهایی ( پایان آزمایش ) ماهیان در مجموع 07/1 و 12/1 محاسبه گردید. در ضمن ضریب تبدیل در تیمار اول معادل 82/0 تعیین شد. نتایج حاصله از این تحقیق نشان داد که پرورش ماهی آزاد در حوضچه های بتنی با آب لب شور با تراکم ذخیره سازی ۱۰ تا ۲۰ کیلو گرم در متر مکعب امکان پذیر بوده گرچه شاخص های رشد در تراکم ۱۰ کیلوگرم در متر مکعب بهتر بوده است. براساس نتایج تحقیق ، بهترین دما برای پرورش ماهی با شدت تغذیه مناسب بین ۱۵ تا ۱۷ در جه سانتی گراد می باشد. پس از دوره ۵ ماهه پرورش ، گروهی از ماهیان با راه اندازی سیستم برودتی در فصل تابستان پرورش یافتند که متوسط وزن ماهیان به ۷۰۰ گرم (حداکثر ۱۱۰۰ گرم) رسید. در ضمن با ترویج ماهیان پیش مولد به مزارع خصوصی حدود ۲۰۰ هزار عدد تخم چشم زده تولید شد. در مجموع حدود ۱۰ ٪ تلفات مشاهده شد که این تلفات منحصرا به انگل ایک ( Ichthyophtirius multifiliis) مرتبط بوده که درمان از طریق پرمنگنات پتاسیم و فرمالین انجام گرفت.
Inland Waters Aquaculture Research center, Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agriculture research Education and Extension Organization (AREEO),Bandar-e Anzali, Iran
چکیده [English]
Caspian trout is valuable, Commercial, anadromous and endemic fishes species in the Caspian Sea so that, researchers attention have been focused on this species. In this study, in order to introduce a new species to the aquaculture system, in order to provide the brood stock, the production of juveniles for culturing in ponds and cage and production of salmon in coastal areas is important. In order to carry out this research, 8 m³ concrete ponds with density of 10 and 20 kg / m3 and 3 replications were used. Results showed, culture of Caspian trout is suitable with density 10 kg/m3, so that weight gain, SGR and Daily growth mean are better than treatment 2(15-20 kg/m3). According to the results, the weight gain of fish in treatment 1 (10 kg / m3) and treatment 2 (20 kg / m3) compared to the original weight of 10.1 g was 1953.9% and 1734% respectively. There was significant difference between treatments. The specific growth rates of fish in the first and second treatments were 1.37 and 1.32%, respectively, and this difference was significant (p <0.05). The initial and final condition factor of fish was calculated 1.07 and 1.21, respectively. In addition, the conversion coefficient was equal to 0.82. The best temperature for culturing Caspian trout with an appropriate feeding intensity was between 15 to 17 0c. In this research, the launch of the refrigeration system in the summer season, the fish weight reached 700 gr (maximum 1100 gr). Meanwhile, by promoting pre-productive fishes to private farms, about 200,000 eggs were produced.