ولی زادگاه, محمد, نوبخت, علی. (1395). اثرات سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی در جیره پیش آغازین بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی در جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(20), 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2016.113764
محمد ولی زادگاه; علی نوبخت. "اثرات سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی در جیره پیش آغازین بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی در جوجههای گوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 5, 20, 1395, 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2016.113764
ولی زادگاه, محمد, نوبخت, علی. (1395). 'اثرات سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی در جیره پیش آغازین بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی در جوجههای گوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(20), pp. 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2016.113764
ولی زادگاه, محمد, نوبخت, علی. اثرات سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی در جیره پیش آغازین بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی در جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1395; 5(20): 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2016.113764
اثرات سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی در جیره پیش آغازین بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی در جوجههای گوشتی
این آزمایش جهت ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی در دوره پیش آغازین(1 تا 10 روزگی) بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی جوجههای گوشتی انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308 در یک طرح کاملاً تصادفی در 5 تیمار، 4 تکرار و با 20 قطعه جوجه در هر تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل: تیمار 1) بدون استفاده از مکملهای معدنی و ویتامینی، تیمار 2) حاوی 25/0 درصد از مکملهای معدنی و ویتامینی (گروه شاهد)، تیمار 3) حاوی 35/0 درصد از مکملهای معدنی و ویتامینی، 4) تیمار حاوی 45/0 درصد از مکملهای معدنی و ویتامینی و 5 تیمار حاوی 55/0 درصد از مکملهای معدنی و ویتامینی بودند. استفاده از سطوح مختلف مکملهای معدنی و ویتامینی در دوره پیش آغازین اثرات معنیدار بر عملکرد جوجهها در دورههای پیش آغازین، آغازین و رشد نداشت (05/0P >). خوراک مصرفی در کل دوره تحت تأثیر سطوح مکملهای مصرفی قرار گرفت(05/0P <). به طوری که کمترین مقدار آن (89/43 گرم) در گروه شاهد به دست آمد. در تجزیه لاشه و وضعیت ایمنی تفاوتی بین گروههای آزمایشی مشاهده نشد(05/0P >). با توجه به نتایج بدست آمده میتوان پیشنهاد کرد که در دوره پیش آغازین حذف و یا افزایش سطوح مکملهای مواد معدنی و ویتامینی اثرات معنیدار بر عملکرد، صفات لاشه و وضعیت ایمنی جوجههای گوشتی نداشته و سطوح پیشنهادی از این مکملها برای دورههای آغازین و رشد، در دوره پیش آغازین نیز نتیجه بهتری میدهد.
The effects of different levels of mineral and vitamin premixes in prestarter diets on performance, carcass traits and immune status of broilers
نویسندگان [English]
M. Valizadegan1؛ A. Nobakht2
چکیده [English]
This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of mineral and vitamin premixes in prestarter period (1-10 days) on performance, carcass traits and immune status of broilers. In this experiment 300 1 day ross- 308 chicks were used in 5 treatments, 4 replicates and 20 chick in each replicate in a completely randomized design. Experimental diets included: 1) diet without mineral and vitamin premixes, 2) diet with 0.25% of mineral and vitamin premixes (as control group), 3) diet with 0.35% of mineral and vitamin premixes, 4) diet with 0.45% of mineral and vitamin premixes and 5) diet with 0.55% of mineral and vitamin premixes. Using different levels of mineral and vitamin premixes in prestarter period had no effects on performance of broilers in prestarter, starter and growth periods (P>0.05). The amount of feed intake in whole breeding period was affected by mineral and vitamin premixes level (P<0.05). The lowest amount of feed intake (43.89g) was observed in control group. Carcass traits in immune stauts were not affected by mineral and vitamin premixes levels (P>0.05). With attention to obtained results it can be suggested that in prestater period remove or addition to the level of mineral and vitamin premixes in contrast to control group had no effects on performance, carcass traits and immune status of broilers and recommended levels of these mineral and vitamin premixes for starter an d growth periods can be use in perstarter period.
کلیدواژهها [English]
Broiler, Immune status, Mineral and Vitamin premixes, performance, Prestarter