1دانشجوی کارشناسیارشد بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
2استادیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
3مربی پژوهش، مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
4استاد پژوهش، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
چکیده
در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف عصارههای آبی، استونی و متانولی گالهای زنبور Aphelonix persica روی درختان بلوط ایرانی که از جنگلهای زاگرس جمعآوری، خشک و آسیاب شده بودند، بر روی رشد باکتریهای Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli عامل بیماری سوختگی معمولی لوبیا، Erwinia. amylovora عامل بیماری آتشک سیب و گلابی، Agrobacterium tumefaciens عامل بیماری گال مو و Psuedomonassyringae pv. tabaci عامل بیماری آتشک توتون مورد بررسی قرار گرفت. خواص ضد باکتریایی عصارهها با اندازهگیری قطر هالهی بازدارندگی در غلظتهای مختلف 10، 50 و 100 میلیگرم از عصاره در میلیلیتر حلال از دو روش نشت در آگار و دیسکهای کاغذ صافی مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشانداد اندازهی قطر هالهی بازدارندگی در بیشتر موارد با میزان غلظت عصارهها نسبت مستقیم دارد. براساس میزان بازدارندگی، باکتریهای E. amylovora و A. tumefaciens دارای کمترین و باکتریهای Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli و Psuedomonas syringae pv. tabaci دارای بیشترین بازدارندگی در برابر غلظتهای مختلف عصارهها اعم از آبی، استونی و متانولی بودند.
Evaluating antibacterial potential of aqueous, acetone and methanol
extracts of galls of Quercus infectoria
نویسندگان [English]
Shiva Safarpour1؛ Ali Alizadeh Aliabadi2؛ Abolghasem Ghasemi3؛ Seyed Ebrahim Sadeghi4
1M.Sc. student, Varamin Islamic Azad University, Varamin, I. R. Iran.
2Assistant Professor, Plant pest and diseases research institute, Tehran, I. R. Iran.
3M.S. Plant pest and diseases research institute, Tehran, I. R. Iran
4Professor, Research Institute of Forests and Rangelands of Iran, Tehran, I. R. Iran
چکیده [English]
The present study, was carried out to investigate the antibacterial properties of aqueous, acetone and methanol extract of Aphelonix persica galls at the concentrations of 10, 50 and 100 mg/ml were screend against four bacteria (Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli of bean common blight disease, E. amylovora of fire blight of apples and pears, Agrobacterium tumefaciens of crown gall and Psuedomonas syringae pv. tabaciof tobacco blight ). The antibacterial activity was measured from the size of the diameter of zone inhibition in agar subculture and disc diffusion methods. The results indicated a positive correlation between zone of inhibition diameter and the extract concentrations. Based on the inhibitory concentration, E. amylovora and Agrobacterium tumefaciens had the lowest while,Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli and Psuedomonas syringae pv. tabaci had the highest inhibition against different concentrations of aqueous, acetone and methanol extracts.
کلیدواژهها [English]
Oak gall, Antibacterial effect of extracts, biological control