خزاعی, هادی, زارعفیضآبادی, احمد. (1392). بررسی عملکرد و کیفیت میوه گوجهفرنگی در برداشت دستی یک و چند مرحلهای. سامانه مدیریت نشریات علمی, 29(2), 235-249. doi: 10.22092/sppj.2017.110512
هادی خزاعی; احمد زارعفیضآبادی. "بررسی عملکرد و کیفیت میوه گوجهفرنگی در برداشت دستی یک و چند مرحلهای". سامانه مدیریت نشریات علمی, 29, 2, 1392, 235-249. doi: 10.22092/sppj.2017.110512
خزاعی, هادی, زارعفیضآبادی, احمد. (1392). 'بررسی عملکرد و کیفیت میوه گوجهفرنگی در برداشت دستی یک و چند مرحلهای', سامانه مدیریت نشریات علمی, 29(2), pp. 235-249. doi: 10.22092/sppj.2017.110512
خزاعی, هادی, زارعفیضآبادی, احمد. بررسی عملکرد و کیفیت میوه گوجهفرنگی در برداشت دستی یک و چند مرحلهای. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1392; 29(2): 235-249. doi: 10.22092/sppj.2017.110512
بررسی عملکرد و کیفیت میوه گوجهفرنگی در برداشت دستی یک و چند مرحلهای
به منظور بررسی و کاهش گوجهفرنگی از چندین چین به یک چین با استفاده از ارقام مناسب این تحقیق از بهار سال 1389 به مدت دو سال در ایستگاه طرق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی با استفاده از یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. اولین فاکتور سه رقم هیبرید گوجهفرنگی صنعتی همرس با تیپ رشد محدود شامل: 108 Hypeel، Hypeel 303 و347 Hypeel به همراه رقم هیبرید PetoPride 2 به عنوان شاهد و فاکتور دوّم دو نوع برداشت یک و چند مرحلهای بود. صفات مورد اندازهگیری شامل تعداد میوه در گیاه، وزن میوه در بوته، عملکرد کل، شاخص بریکس، pH، نیروی انسانی مورد نیاز به ازاء هر تن وزن میوه بودند. تجزیه واریانس مرکّب دادههای دو سال آزمایش نشان داد ارقام گوجهفرنگی از نظر وزن میوه در بوته، عملکرد کل و درصد مواد جامد محلول کل اختلاف معنیدار داشتند. مقایسه میانگین عملکرد میوه ارقام گوجهفرنگی نشان داد رقم Hypeel 347 با 9/26 درصد عملکرد بیشتر میوه، 9/26 درصد برتری وزن میوه در بوته و 9/11 درصد مواد جامد محلول کل نسبت به رقم PetoPride 2 برترین رقم بود. اثر روش برداشت بجز بر pH و درصد مواد جامد محلول کل بر بقیه صفات مورد بررسی معنیدار بود. روش برداشت چند مرحلهای از نظر تعداد و وزن میوه برداشت شده از هر بوته و عملکرد میوه به ترتیب 1/14، 3/11 و 3/11 درصد بر روش یک مرحلهای برتری داشت، ولی 4/2 برابر روش برداشت یک مرحلهای نیازمند نیروی کارگر بود.
Assessment of Fruit Yield and Quality of Tomato Varieties in One and Several Times Hand-Harvesting
نویسندگان [English]
H. Khazaei؛ A. Zarea Feizabadi
چکیده [English]
To assess fruit yield and quality of tomato varieties in one and many hand-harvesting a field experiment was carried out using factorial arrangement in randomized complete blocks design with four replications in 2010 and 2011 cropping seasons in Agricultural and Natural Resources Research Center of Khorasan Razavi Province, Mashhad, Iran. Three determinate tomato hybrid varieties with simultanous rippening and suitable for processing Hypeel 108, Hypeel 303 and Hypeel 347 along with PetoPride 2 as check cultivar, and number of harvesting one and many times hand-harvesting were the experimental factors. Combined analysis of variance revealed that tomato varieties significantly differed in fruit weight plant-1, total fruit yield and brix index. Mean comparison showed that Hypeel 347 was superior to PetoPride 2 by 26.9%, 26.9% and 11.9%, respectively. Number of hand-harvesting times had also significant effect on all traits except pH and brix index. Mean times of hand-harvesting had higher number of fruits plant-1, fruit weight plant-1 and total fruit weight and was superior to one time
hand-harvesting by 14.1%, 13.1% and 131%, respectively. However, the required number of labor was greater in several times of hand-harvesting.
کلیدواژهها [English]
Hand-harvesting, Fruit weight plant-1, Brix index, Number of labor and Fruit yield