لوک اروپایییک بیماری باکتریایی است کهلاروهای زنبور عسل را قبل از مرحله بسته شدن درب سلول ها مورد حمله قرار می دهد.در این بیماری، لارو مرده و یا در حال مرگ، به سمت بالا پیچ خورده، به رنگ قهوه اییا زرد، با قوام شل، و یا خشک و لاستیکی مشاهده می شود.باکتریعامل این بیماری، ملیسوکوکوس پلوتونیوس، توسط لارو زنبور عسل بلعیده شده و در روده لارو برای مواد غذایی داخل بدن لارو رقابت می کند.اگر باکتری در رقابت بر لارو غلبه کند، لارو قبل از بسته شدن درب سلول ها تلف خواهد شد. اگر لارو دارای منابع غذایی کافی باشد زنبور ممکن است تا زمان بلوغ زنده بماند. لوک اروپایی را نباید با لوک آمریکایی اشتباه گرفت. بیماری لوک اروپایی در شرایطی که میزان شهد گیاهی در طبیعت کم است، و یاجمعیت زنبوران پرستار برای تغذیه لارو کاهش می یابد بیشتر مشکل ساز می شود. شروع جریان شهد و گرده در اوایل بهار و استفاده از شهد آنها توسط زنبورهای عسل، جمعیت زنبوران پرستار برای تغذیه لارو ها در کلنی ها به سرعت افزایش می یابد.اغلب، هنگامی که نسبت زنبور پرستار به لارو در طول یک فصل پایدار باقی می ماند، علائم بیماری ناپدید می شود. با این حال، این بیماری می تواند در طول یک فصل رخ دهد و گاهی اوقات ممکن است علائم به وضوح مشخص نباشد. در موارد شدید می تواند منجر به نابودی کلنی شود. همچنین، عود سالانه بیماری از قاب ها و تجهیزات آلوده می تواند رخ دهد. باکتری عامل لوک اروپایی اسپور تولید نمی کند، اما قاب های آلوده به باکتری می تواند زنبوران عسل را در سال های بعد دوباره عفونی کنند.
Overview of European Foulbrood: A Bacterial Disease Affecting Honey Bee Brood
چکیده [English]
European foulbrood is a bacterial disease that effects honey bee larvae before the capped stage. European foulbrood disease is characterized by dead and dying larvae which can appear curled upwards, brown or yellow, melted, and/or dried out and rubbery. The causative bacteria, Melissococcus plutonius is ingested by honey bee larvae after which the bacterium competes for food inside the larvae. If the bacteria out-competes the larva, the larva will die before the cell is capped. Alternatively, the bee may survive until adulthood if the larvae has sufficient food resources. European foulbrood should not be confused with American foulbrood (AFB), which is caused by a different bacteria that produces different symptoms and control requirements. European foulbrood disease is considered to be more problematic in situations where forage nectar is sporadic, or other situations that result in fewer nurse bees in colonies to feed larvae. At the onset of nectar flow in early spring, forage recruitment of house bees may increase rapidly resulting in few bees in colonies to feed honey bee larvae. Often, when the nurse bee to larvae ratio stabilizes later in the season, or remains stable throughout a season, symptoms disappear. However, this disease can occur throughout a season and will sometimes not clear up on its own. In severe cases, colony death can occur. Also, yearly reoccurrence of EFB from contaminated combs and equipment can occur. The bacteria that causes EFB does not produce spores, but combs contaminated with the bacteria can still reinfect honey bees in subsequent years.
کلیدواژهها [English]
European foul brood, Melisssococcus plutonius, honey bee