هدایتی, مهدی, منافی, میلاد, خلجی, سعید. (1394). مقایسه جیرههای دارای پروبیوتیک یه همراه مخمر ساکارومایسس سرویسیه و اسیدهای آلی بر صفات عملکردی، ریختشناسی روده و شمارش باکتری های سکومی در جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(17), 63-72. doi: 10.22092/aasrj.2016.106676
مهدی هدایتی; میلاد منافی; سعید خلجی. "مقایسه جیرههای دارای پروبیوتیک یه همراه مخمر ساکارومایسس سرویسیه و اسیدهای آلی بر صفات عملکردی، ریختشناسی روده و شمارش باکتری های سکومی در جوجههای گوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 4, 17, 1394, 63-72. doi: 10.22092/aasrj.2016.106676
هدایتی, مهدی, منافی, میلاد, خلجی, سعید. (1394). 'مقایسه جیرههای دارای پروبیوتیک یه همراه مخمر ساکارومایسس سرویسیه و اسیدهای آلی بر صفات عملکردی، ریختشناسی روده و شمارش باکتری های سکومی در جوجههای گوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(17), pp. 63-72. doi: 10.22092/aasrj.2016.106676
هدایتی, مهدی, منافی, میلاد, خلجی, سعید. مقایسه جیرههای دارای پروبیوتیک یه همراه مخمر ساکارومایسس سرویسیه و اسیدهای آلی بر صفات عملکردی، ریختشناسی روده و شمارش باکتری های سکومی در جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1394; 4(17): 63-72. doi: 10.22092/aasrj.2016.106676
مقایسه جیرههای دارای پروبیوتیک یه همراه مخمر ساکارومایسس سرویسیه و اسیدهای آلی بر صفات عملکردی، ریختشناسی روده و شمارش باکتری های سکومی در جوجههای گوشتی
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
چکیده
این تحقیق با هدف مقایسه اثر پروبیوتیک و مکملی از اسیدهای آلی بر خصوصیات عملکردی، ریختشناسی روده و شمارش باکتریهای رودهایی در جوجههای گوشتی انجام شد. این آزمایش با 20 واحد آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 گروه آزمایشی، 5 تکرار و با 15 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308، مخلوط نر و ماده در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. گروه-های آزمایشی شامل: گروه شاهد، دریافت کننده جیره پایه و گروه دوم، سوم و چهارم به ترتیب علاوه بر جیره پایه، 1/0 درصد پروبیوتیک، 1/0 درصد مکمل اسید آلی و جیره مخلوط پروبیوتیک و مکمل اسید آلی (05/0درصد+ 05/0درصد) دریافت کردند. نتایج حاصله از این مطالعه نشان داد که استفاده همزمان از پروبیوتیک و مکمل اسید آلی سبب افزایش وزن در پایان دوره پرورشی و بهبود ضریب تبدیل غذایی شد. کمترین تعداد باکتریهای کلیفرمی و سالمونلا، در گروه دریافت کننده پروبیوتیک و مکمل اسید آلی بوده و کمترین میزان اشریشیاکولی در گروه دریافت کننده مکمل اسید آلی بوده است. همچنین گروه دریافت کننده همزمان پروبیوتیک و مکمل اسید آلی بیشترین ارتفاع پرزهای روده در ناحیه ایلئوم را داشته و افزایش تعداد سلولهای گابلت و عمق کریپتهای روده در گروه شاهد و سپس پروبیوتیک تجاری مشاهده شد. بهطور کلی با توجه به نتایج این بررسی میتوان گفت، استفاده همزمان از پروبیوتیک و مکمل اسید آلی در جیره طیور گوشتی در بهبود صفات عملکردی و کاهش حضور باکتریهای بیماریزای رودهایی و بهبود شاخصهای بافتی روده میتواند موثر باشد.
Comparison Study of A Probiotic Containing Saccharomyces cerevisiae with Organic Acids Supplements on Performance, Morphology of Intestine and Cecal Bacterial Count in Broilers
نویسندگان [English]
MILAD MANAFI2؛ saeed khalaji1؛
1Assistant Professor
Department of Animal Science,
Faculty of Agricultural Sciences,
Malayer University, Malayer, Iran
2Associate Professor of Poultry Science,
Department of Animal Science,
Faculty of Agricultural Sciences,
Malayer University, Malayer, Iran.
چکیده [English]
This experiment was conducted to investigate the comparison efficacy of a commercial probiotic containing Saccharomyces cerevisiae with a commercial acidifier on performance, morphology of intestine and intestinal bacterial count in commercial broilers. Current study was performed with 20 experimental units in completely randomized design manner with four treatments in four replicates having fifteen chicks in each replicate with mixed-sex Ross 308 chicks for 42 days of duration. The first treatment was the basal diet only and in second, third and fourth treatments, basal diet were implicated along with 0.1% of probiotic, 0.1% of Organic acids supplements and 0.05 + 0.05% of probiotic and Organic acids supplements, respectively. Results showed that at the end of the trial, using a suitable strain of Organic acids supplements along with probiotic improved body weight and feed conversion ratio. The minimal presence of coliforms and salmonella bacteria was found in treatment receiving combination of probiotic and Organic acids supplements, and the minimal count of E. Coli count was found in Organic acids supplements fed group. An increase in height of intestinal villus were found in chickens received probiotic and Organic acids supplements, and an increase in the number of goblet cells and crypt depth were observed in control and probiotic fed groups, respectively (P<0.05). In conclusion, the combination of probiotic and Organic acids supplements in broiler’s diet may improve performance and result to decrease in the presence of infectious intestine bacteria.
کلیدواژهها [English]
Acidifier, Probiotic, broilers, performance, Morphology of Intestine