غیاثی نژاد, نیما, خیری, فرشید, نصر, جواد. (1394). اثرات مصرف سطوح مختلف روغن ماهی در دوره های زمانی متفاوت روی برخی از فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی ماده. سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(14), 81-92. doi: 10.22092/aasrj.2015.103044
نیما غیاثی نژاد; فرشید خیری; جواد نصر. "اثرات مصرف سطوح مختلف روغن ماهی در دوره های زمانی متفاوت روی برخی از فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی ماده". سامانه مدیریت نشریات علمی, 4, 14, 1394, 81-92. doi: 10.22092/aasrj.2015.103044
غیاثی نژاد, نیما, خیری, فرشید, نصر, جواد. (1394). 'اثرات مصرف سطوح مختلف روغن ماهی در دوره های زمانی متفاوت روی برخی از فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی ماده', سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(14), pp. 81-92. doi: 10.22092/aasrj.2015.103044
غیاثی نژاد, نیما, خیری, فرشید, نصر, جواد. اثرات مصرف سطوح مختلف روغن ماهی در دوره های زمانی متفاوت روی برخی از فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی ماده. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1394; 4(14): 81-92. doi: 10.22092/aasrj.2015.103044
اثرات مصرف سطوح مختلف روغن ماهی در دوره های زمانی متفاوت روی برخی از فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی ماده
1دانشکده مدیریت کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحدساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثرات مصرف سطوح روغن ماهی در دورههای زمانی متفاوت، روی عملکرد وفراسنجههای شیمیایی خون جوجه گوشتی ماده انجام شد. تعداد 650 قطعه جوجه گوشتی ماده 25 روزه با میانگین وزن 30±1120گرم از سویه راس308 در 13 تیمار و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 جیرهی آزمایشی و 5 تکرار که هر تکرار شامل 10 جوجه ماده بودند، توزیع شدند. جیرهی آزمایشی شامل تیمار شاهد بدون روغن ماهی و فاکتور اول شامل سطوح مختلف روغن ماهی (صفر، 5/0 ،1، 5/1 و2 گرم در کیلوگرم) و فاکتور دوم شامل دورههای زمانی متفاوت مصرف (دوره اول: یک هفته از25 تا 32 روزگی، دوره دوم: دو هفته از25 تا 39 روزگی و دوره سوم : سه هفته از 25 تا 46 روزگی) مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان دادند آلکالین فسفاتاز سرم خون دردوره سوم کاهش معنی داری داشت. اثراستفاده از سطوح مختلف روغن ماهی در سه دوره زمانی برآسپارتات آمینو ترانسفراز، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز سرم خون تاثیر معنیداری نداشتند ولی باعث تفاوت معنی دار در دوره اولو دوره دوم بر لاکتات دهیدروژناز سرم خون شدند. در دوره اول و دوم سبب کاهش معنی دار کلسیم سرم خون جوجه های گوشتی ماده شدند، ولی در فسفر سرم خون جوجه های گوشتی ماده در سه دوره، تفاوت معنی داری وجود نداشت. جایگزین روغن ماهی با روغن سویا در دوره زمانی اول بر ضریب تبدیل خوراک از 25 تا 39 روزگی وهمچنین بر میزان خوراک مصرفی از 25 تا 46 روزگی تفاوت معنی داری داشته و در دوره زمانی سوم بر ضریب تبدیل خوراک از 25 تا 32 روزگی و میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن از 25 تا 46 روزگی تفاوت معنی داری نشان داد. در نتیجه، طول مدت زمان مصرف روغن ماهی بر میانگین خوراک مصرفی و افزایش وزن اثر داشتند ولی سطوح متفاوت روغن ماهی بر میانگین خوراک مصرفی و افزایش وزن اثر نداشتند.
Effects of Different Levels of Fish oil in Different Time Periods on Some Blood Parameters and Performance of Female Broiler Chicks.
نویسندگان [English]
N. Ghiyasi nejad1؛ F. Kheiri1؛ J. Nasr2
چکیده [English]
This experiment was conducted to investigate the effects of different level of fish oil in different period on performance and chemical blood parameters function of female broiler chicken. Six hundred fifty, 25 day female broilers with average weight1120±30 gr of strain (Ross 308) were distributed in a completely randomize design with 13 treatments and 5 replicates and 10 chickens in each. Experimental diets included different levels of fish oil (0, 0.5, 1, 1.5 and 2 grams per kilogram) in time yields of three period (25-32, 25- 39, and 25- 46 days old), Effect of fish oil levels In liver enzymes, Antioxidants, minerals and performance were measured and the results showed phosphatase alkaline of blood serum showed a significant decrease in the third period (25-46 days old). Effect of utilization of different fish oil levels was not significant on aspartate aminotransferase of blood serum in the third period. It caused a significant difference in lactate dehydrogenase of blood serum in the first period and second period.There was no significant difference in glutathione peroxidase and super oxidase dismutase of blood serum in female broiler chickens within the three period (25-32, 25- 39, and25- 46 days old). In the first period and second period (25-39 days old), there was a significant decrease in blood serum calcium of female broiler chickens. There was no significant difference in blood serum phosphor of female broiler chickens in three. Effect of fish oil levels in performance of the first period (25-39 days), there was observed a significant difference in feed conversion rate and in the first period (25-46 days old) there was observed a significant difference in feed intake, in the third period (25-32 days) there were no significant differences in feed conversion rate and in the third period (25-46 days old) there was significant difference in increase of feed intake and weight gain
کلیدواژهها [English]
Antioxidant enzyme, LIVER ENZYME, Female Broiler, Fish oil, performance