1- ایماندل، کرامت الله. صادق زاده، عذرا. 1374، عوامل فساد و شرایط نگهداری مواد غذایی در سردخانه، دانشگاه تهران.
2- بلوریان تهرانی، محمد. 1373، راهنمای بسته بندی کالاهای صادراتی (میوه ها و سبزیهای تازه). مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی .
3- آمارنامه کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی. 1380 . معاونت برنامه ریزی و اقتصادی. دفتر آمار و فن آوری اطلاعات شماره (03/80).
4- میدانی،جواد. دزفولی، سیدابوالحسن. 1376، فیزیولوژی پس از برداشت. نشر آموزش کشاورزی کرج.403.
5- Anon. 1995. Packaging and Packing. Geo Cot. Internet 2002.
6- Ashrae, handbook, 1986. Refrigertion systems and applications, Ashrae, inch. Pound. Edition American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditianing Engineers, Inc.
7-Carlos, H. Kader, A. 2000. Apricots; post-harvest quality maintenance guidelines. http:\\ostharvest. Ucdavis. Edu/produce/producefacts.
8-Exama, J. 1993. Suitability of plastic films for modified atmosphere packaging of fruits and vegetables. J. Food. Sci: 58 (6). 1365-1370.
9-Miyazakis, T. 1983. Effects of seal packaging and ethylene removal in the sealed bags on the shelf life of Japanese apricot, J. Japanese. Society for Horticultural Science. 60 (1): 183- 190.
10- Tonini, G. Caccioni, D. 1990. precooling of apricot. Influnce on rot, ripening and weight loss. http: \\ w w w. actahort. Org.
11- Zhang, S., Chachir, K, Iwato, T. 1991. Effects of polyethylene packaging and ethylene absorbent on storage of mature - green mume. Journal Japanese. Society for Horticultural Science: 60 (1): 185-190.