GHORBANLI, M., SATEEI, A., MOGHEISEH, E.. (1385). EFFECTS OF DIFFERENT SALINE CONDITIONS ON PROLINE AND ION CONTENT OF TWO COLZA CULTIVARS. سامانه مدیریت نشریات علمی, 7(1), 57-68.
M. GHORBANLI; A. SATEEI; E. MOGHEISEH. "EFFECTS OF DIFFERENT SALINE CONDITIONS ON PROLINE AND ION CONTENT OF TWO COLZA CULTIVARS". سامانه مدیریت نشریات علمی, 7, 1, 1385, 57-68.
GHORBANLI, M., SATEEI, A., MOGHEISEH, E.. (1385). 'EFFECTS OF DIFFERENT SALINE CONDITIONS ON PROLINE AND ION CONTENT OF TWO COLZA CULTIVARS', سامانه مدیریت نشریات علمی, 7(1), pp. 57-68.
GHORBANLI, M., SATEEI, A., MOGHEISEH, E.. EFFECTS OF DIFFERENT SALINE CONDITIONS ON PROLINE AND ION CONTENT OF TWO COLZA CULTIVARS. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1385; 7(1): 57-68.
EFFECTS OF DIFFERENT SALINE CONDITIONS ON PROLINE AND ION CONTENT OF TWO COLZA CULTIVARS
The effects of non-saline soils with low, medium and high salinity, (EC = I, 7, 10 and 18 decisiemens per meter, respectively) on ion content and proline, were studied in different organs of two colza (Brassica napus L.) cultivars, namely, PF 7045.91 and Hyola 401, in pot culture conditions and also the efficiency of comparing these changes were used as a tool for this study. Plants were grown in plastic pots filled with soils with different electrical currencies mentioned above, collected from different areas of the Golestan Province, Iran. After five months, randomly selected plants were used for determining proline content of root and shoot and also content of root, stem, rosette and inflorescence leaves. Results showed that, salinity increased the content of sodium, chlorine, and proline in each two cultivars. The potassium content in each two cultivar decreased under salinity. The calcium content decreased in root and increased in shoot.
اثر مقادیر متفاوت شوری خاک بر محتوای یونی و پرولین در دو رقم کلزا
نویسندگان [English]
مهلقا قربانلی1؛ آرین ساطعی1؛ الهام مقیسه2
1گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان
2باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، صندوق پستی 717، گرگان
چکیده [English]
در پژوهش حاضر تأثیر خاک غیر شور، با شوری کم، متوسط و زیاد (به ترتیب با هدایت الکتریکی خاک (EC) 1، 7، 10 و 18 دسیزیمنس بر متر) بر محتوای یونی و پرولین اندامهای مختلف کلزا در دو رقم 7045.91PF و Hyola 401 مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ارزش مقایسه این تغییرات به عنوان معیاری در برآورد تحمل هر یک از این دو رقم به شوری بررسی گردید. گیاهان دوره کامل رشد و نمو را در کشتهای گلدانی طی کرده و در ماه پنجم پس از انتخاب تصادفی، مقدار پرولین در ریشه و اندام هوایی و محتوای یونها در ریشه، ساقه، برگ روزت و برگ گل آذینی مورد سنجش قرار گرفتند. بنابر نتایج حاصل، با افزایش ریشه، شوری خاک، محتوای کلر، سدیم و پرولین در هر دو رقم افزایش مییابد. محتوای پتاسیم در هر دو رقم همراه با افزایش شوری، کاهش مییابد. محتوای کلسیم در ریشه کاهش و در اندام هوایی افزایش مییابد. محتوای منیزیم در ریشه ابتدا کاهش و سپس افزایش مییابد. به طورکلی در شوری کم و متوسط تفاوتی بین دو رقم از لحاظ تحمل به شوری دیده نشد و فقط در شوری زیاد تحمل رقم PF بیشتر از رقم Hyola است.