یعقوبفر, اکبر, ایلاء, نیما, دهقان, مینا, کوچکی, علی. (1394). اثر کربوهیدراتهای دیواره سلولی سبوس و دانه گندم در جیره های همراه و بدون آنزیم بر فعالیت آنزیمهای سرم و روده، اسیدهای چرب فرار، ریختشناسی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(107), 253-268. doi: 10.22092/asj.2015.102421
اکبر یعقوبفر; نیما ایلاء; مینا دهقان; علی کوچکی. "اثر کربوهیدراتهای دیواره سلولی سبوس و دانه گندم در جیره های همراه و بدون آنزیم بر فعالیت آنزیمهای سرم و روده، اسیدهای چرب فرار، ریختشناسی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 28, 107, 1394, 253-268. doi: 10.22092/asj.2015.102421
یعقوبفر, اکبر, ایلاء, نیما, دهقان, مینا, کوچکی, علی. (1394). 'اثر کربوهیدراتهای دیواره سلولی سبوس و دانه گندم در جیره های همراه و بدون آنزیم بر فعالیت آنزیمهای سرم و روده، اسیدهای چرب فرار، ریختشناسی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(107), pp. 253-268. doi: 10.22092/asj.2015.102421
یعقوبفر, اکبر, ایلاء, نیما, دهقان, مینا, کوچکی, علی. اثر کربوهیدراتهای دیواره سلولی سبوس و دانه گندم در جیره های همراه و بدون آنزیم بر فعالیت آنزیمهای سرم و روده، اسیدهای چرب فرار، ریختشناسی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1394; 28(107): 253-268. doi: 10.22092/asj.2015.102421
اثر کربوهیدراتهای دیواره سلولی سبوس و دانه گندم در جیره های همراه و بدون آنزیم بر فعالیت آنزیمهای سرم و روده، اسیدهای چرب فرار، ریختشناسی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی
1استاد و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
2استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
3دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
4کارشناس ازمایشگاه تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده
آزمایشی با استفاده از 750 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (سویه راس 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار با 30 قطعه در هر تکرار برای بررسی اثرات کربوهیدرات غیر نشاسته ای گندم و سبوس گندم بر فراسنجه های فیزیولوژیکی، شمارش جمعیت میکروبی و اسیدهای چرب فرار روده باریک اجرا گردید. تیمار های آزمایشی شامل 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی گندم، 3- جیره حاوی سبوس گندم، 4- جیره حاوی گندم مکمل شده با آنزیم و 5- جیره حاوی سبوس گندم مکمل شده با آنزیم بودند. تاثیر کربوهیدرات غیر نشاسته ای (گندم و سبوس گندم) در تغییر جمعیت باکتریایی روده باریک جوجه های گوشتی، معنیدار بود. کمترین جمعیت باکتری های گرم منفی، کلی فرم و کلستریدیوم و بیشترین جمعیت لاکتوباسیل و بیفیدوباکتری در گروه شاهد و تیمارهای مکمل شده با آنزیم مشاهده شدند. کمترین و بیشترین مقدار اسیدیته (pH) به ترتیب مربوط به جیره های حاوی گندم و سبوس گندم با آنزیم بود. بیشترین مقدار گران روی (ویسکوزیته) در جیره حاوی سبوس گندم و کمترین آن در گروه شاهد مشاهده شد. تاثیر جیره های حاوی کربوهیدرات غیر نشاسته ای بر فعالیت آنزیمی لوزالمعده و غلظت آنزیمی سرم خون جوجهها افزایش معنیداری داشت. استفاده از گندم باعث کاهش ارتفاع پرز و افزایش عمق کریپت گردید، اما مکمل نمودن با آنزیم باعث افزایش طول پرز و کاهش عمق کریپت گردید. بیشترین ارتفاع پرز ایلئوم به تیمار گندم+آنزیم تعلق داشت. در کل استفاده از گندم و سبوس گندم در جیره های غذایی جوجههای گوشتی تاثیر نامطلوبی در صفات فیزیولوژی جوجه های گوشتی داشت، ولی استفاده از آنزیم باعث بهبود اثرات نامطلوب گردید
Determination of the effects of carbohydrates in the cell walls of wheat bran and wheat containing diets with and without enzyme on intestinal and blood enzyme activity, VFA, viscosity, bacteria and PH
نویسندگان [English]
A. yaghobfar1؛ N. Ila2؛ M. Dehghan3؛ A. Kochaki4
چکیده [English]
A total number of 750 one day old Ross-308 broiler chickens were allocated randomly to 5 treatments with 5 replicates using a CRD statistical design. An experiment was conducted to evaluate the effects of diets content of NSP wheat and wheat bran sources with and without exogenous enzymes on gut microbial population and physiological characteristics of broilers. Treatments were control, wheat, wheat bran, wheat+ enzyme, and wheat bran+ enzyme. Effects of different treatments and supplemented enzymes groups on the intestinal microbial population were significant. The least population of gram negative, coliforms and clostridiums and the highest population of lactic acid and bifidobacteria were existed in control and enzyme supplemented groups.Maximum digesta pH was belonged to wheat and wheat bran groups. The highest and least digesta viscosity was observed in wheat bran and control treatments respectively. Control had the least and highest pancreatic amylase and lipase enzyme activity respectively. Using of wheat diets decreased the villus length but increased the cript depth. However, supplementation of those diets with exogenous enzymes restored the situation.The highest and least villus length at deudenum, jejenum and ilium were belonged to wheat+ enzyme wheat bran groups respectively. In conclusion, using of wheat and wheat bran in broiler had negative effects on productive and physiological characteristics but supplementation of its with exogenous enzymes restored the situation
کلیدواژهها [English]
Wheat, bran wheat, non-starch polysaccharide, gut microbial, VF, brolier