1کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
2استاد بخش پژوهش های تغدیه دام موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده
این پژوهش، به منظور بررسی اثر تغذیهی سطوح مختلف سیلاژ تفاله انگور سفید در جیره گوساله های پرواری، بر روی 24 راس گوسالهی نر هلشتاین با میانگین وزن اولیه 24±234 کیلوگرم به مدت 90 روز و در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل چهار جیره غذایی با سطوح انرژی و پروتئین یکسان بودند که در آن ها سیلاژ تفاله انگور در سطوح صفر (شاهد)، 12، 24 و 36 درصد (بر اساس ماده خشک) جایگزین بخش علوفه ای جیره گردید. نتایج نشان دادند که مقدار خوراک مصرفی روزانه گوساله ها، با افزایش سطح تفاله انگور در جیره افزایش یافت (001/0>p). به طوری که جیره چهارم بیشترین مقدار (31/9 کیلو گرم در روز) و جیره شاهد (19/8 کیلو گرم در روز) کمترین مقدار مصرف خوراک را در کل دوره داشتند. در ماه اول آزمایش، گوساله های تغذیه شده با جیره شاهد علی رغم پایین بودن ماده خشک مصرفی نسبت به سایر گروه ها، بیشترین افزایش وزن را داشتند و با افزایش سطح سیلاژ تفاله انگور در جیره، میزان افزایش وزن به صورت خطی کاهش یافت (05/0>p). در کل دوره آزمایش، گوساله های تغذیه شده با جیره حاوی 12 درصد سیلاژ تفاله انگور بیشترین افزایش وزن را داشتند (05/0>p). علاوه بر این ضریب تبدیل خوراک در کل دوره آزمایش، بین تیمار ها متفاوت بود (05/0>p). تیمار شاهد پایین ترین ضریب تبدیل را داشت و با افزایش سطح سیلاژ تفاله انگور در جیره، ضریب تبدیل خوراک به صورت خطی افزایش یافت (05/0>p). با توجه به نتایج بدست آمده، استفاده از سیلاژ تفاله انگور واریته سفید در تغذیه ی گوساله های پرواری به عنوان بخش علوفه ای تا سطح 12 درصد جیره پیشنهاد می گردد
Effect of grape pulp silage feeding on fattening performance of Holstein calves
نویسندگان [English]
B. Afshar Hamidi1؛ H. Fazaeli2
چکیده [English]
This study was designed to investigate the effect of feeding different levels of white grape pulp silage (WGPS) on the diet of finishing calves. In a completely randomized block design, with 4 treatments and 6 replications, twenty four male Holstein calves with initial weight of 234.4±24.67 kg were used in 90 days experiment. Four iso-caloric and iso-nitrogenous rations were formulated in which, WGPS was included in amount of 0.0 (control), 12, 24 and 36% (DM basis). Results showed that the daily feed intake was increased by inclusion of WGPS in the diets (p< 0.05) so that the calves fed 35% WGPS had the highest (9.31kg) but those received control diet had the lowest (8.19kg) DM intake throughout the experiment. During the first month of the experiment, animals received control diet, had the highest weight gain than the other groups and a linear decreasing in body weight gain was found by increasing the WGPS in the diets (p<0.05). However, at the end of the experiment, the highest amount of weight gain was found in the animals fed diet contained 12% WGPS. Furthermore, the feed conversion ratio (FCR) was affected by the diets (p<0.05) where it was increased linearly as the percentage of WGPS was increased in the diets. In conclusion, the white grape pulp could be ensiled, as usual for the common forages, and used in the diet of ruminants up to 12 percent