- ابریشمی، م.ح.، 1383. زعفران از دیرباز تاکنون. انتشارات امیرکبیر، 832 صفحه.
- سبزواری، م.،1374. زعفران طلای سرخ کویر. بانک کشاورزی،
44 صفحه.
- صادقی، ب.، 1372. اثر وزن بنه در گلآوری زعفران. سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، مرکز خراسان، 276 صفحه.
- عباسیان، ج.، 1391. بررسی شرایط بهینه اگرواکولوژیکی و فیزیولوژیکی جهت دستیابی به بیشترین طول دوره گلدهی و عملکرد زعفران (Crocus sativus L.). همایش ملی آخرین دستاوردهای پژوهشی زعفران، مجتمع آموزش عالی تربت حیدریه، 15 آذر: 33.
- Abdullaev, F.I. and Frenkel, G.D., 1999. Saffron in biological and medical research: 103-113. In: Negbi, M., (Ed.). Saffron, Crocus sativus L. Harwood Academic Publishers, Australia, 154p.
- Doss, R.P., 1979. Some aspects of daughter bulb growth and development and apical dominance in bulbous.Plant and Cell Physiology, 20(2): 387-394.
- Han, H., Zhang, S. and Sun, X., 2009. A review on the molecular mechanism of plants rooting modulated by auxin. African Journal of Biotechnology, 8(3): 348-353.
- Maggio, A., Raimondi, G., Martino, A. and De Pascale, S., 2006. Soilless cultivation of saffron in Mediterranean environment. Acta Horticulturae, 718: 515-522.
- Mashayekhi, K., Kamkar, B. and Soltani, A., 2006. The effect of corm weight and environmental temperature of flowering behavior of saffron. Abstract of the 2nd International Symposium on Saffron Biology and Biotechnology, Mashhad, Iran, 28-30 October.
- Molina, R.V., Valero, M., Navarro, Y., Garcia-Luis, A. and Guardiola, J.L., 2004. Extending the harvest period of saffron. Acta Horticulturae, 650: 218-225.
- Souret, F.F. and Weathers, P.J., 2008. The growth of saffron (Crocus sativus L.) in aeroponics and hydroponics. Journal of Herbs, Spices & Medicinal Plants, 7(3): 25-35.
- Tomlinson, K.W. and O’Connor, T.G., 2004. Control of tiller recruitment in bunchgrasses: uniting physiology and ecology. Functional Ecology, 18(4): 489-496.
- Winterhalter, P. and Straubinger, M., 2000. Saffron renewed interest in an ancient spice. Food Reviews International, 16: 39-59.