عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
چکیده
این آزمایش با هدف بررسی اثر استفاده ازاسانس مرزه بر میزان آفلاتوکسین تولیدی در خوراک دام توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاهی انجام گردید. به این منظور نمونههای خوراک دام توسط دستگاه اتوکلاو استریل گردیدند. به هر نمونه 300 گرمی خوراک دام مقدار 2 میلیلیتر اسپور قارچ و 3 میلیلیتر از اسانس مرزه با غلظتهای صفر، 300، 400، 500 و 600 میلیگرم در کیلوگرم به هر یک از نمونهها اضافه گردید و در شرایط یکسان از نظر دما، رطوبت و اکسیژن قرار داده شدند. پس از 20، 40 و60 روز از خوراکها نمونهبرداری شد و غلظت سموم آفلاتوکسین از انواع B1، B2، G1 و G2 در آنها اندازهگیری گردید. اطلاعات بهدست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی با نرمافزارSPSS تجزیه آماری گردید و مقایسه میانگینها با آزمون دانکن(01/0P<) انجام شد. نتایج نشان داد که اسانس مرزه از غلظت 400 میلیگرم در کیلوگرم و بالاتر دارای خاصیت ضدقارچی برای توقف رشد و فعالیت قارچ آسپرژیلوس فلاووس و کاهش آفلاتوکسین میباشد بهطوریکه غلظت 600 میلیگرم در کیلوگرم میزان تولید آفلاتوکسین را تا حد چشمگیری کاهش میدهد.
عنوان مقاله [English]
Reduction of aflatoxin in feed staff with essential oil Satureja hortensis L
نویسندگان [English]
l. yazdanpanah goharrizi
چکیده [English]
The present study was conducted to examine the effects of essential oil Satureja hortensis L. on antifungal properties in feed staff using an in vitro system. For this purpose, the samples of feed stuff sterilized in an autoclave and then were added 2 ml of spore Aspergillus flavus to each sample (300 g of feed stuff). The amount 3 ml of different concentration of essential oil (0, 300, 400, 500, 600 mg/kg) were added to feed stuff samples and were exposed to the same conditions for temperature, humidity and oxygen. The samples were taken on days 20, 40 and 60 and were measured for aflatoxin type of B1, B2, G1 and G2. All variables were statistically analysed using SPSS software in a completely randomized design and the means were compared using Duncan multiple comparisons procedure. In general, these findings indicate that essential oil Satureja hortensis L. in higher concentration (≤ 400 mg/kg) had antifungal properties against Aspergillus flavus, So that the concentration of 600 mg/ kg significantly reduced the levels of toxin production