شیخ الاسلامی, زهرا, شاه بیگ, محمدعلی. (1384). تاثیر ضخامت فیلم ، آرایش میوه (یک لایه یا دو لایه)، و اندازه بسته بندی بر عمر انباری زردآلو. سامانه مدیریت نشریات علمی, 6(1), 125-138.
زهرا شیخ الاسلامی; محمدعلی شاه بیگ. "تاثیر ضخامت فیلم ، آرایش میوه (یک لایه یا دو لایه)، و اندازه بسته بندی بر عمر انباری زردآلو". سامانه مدیریت نشریات علمی, 6, 1, 1384, 125-138.
شیخ الاسلامی, زهرا, شاه بیگ, محمدعلی. (1384). 'تاثیر ضخامت فیلم ، آرایش میوه (یک لایه یا دو لایه)، و اندازه بسته بندی بر عمر انباری زردآلو', سامانه مدیریت نشریات علمی, 6(1), pp. 125-138.
شیخ الاسلامی, زهرا, شاه بیگ, محمدعلی. تاثیر ضخامت فیلم ، آرایش میوه (یک لایه یا دو لایه)، و اندازه بسته بندی بر عمر انباری زردآلو. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1384; 6(1): 125-138.
تاثیر ضخامت فیلم ، آرایش میوه (یک لایه یا دو لایه)، و اندازه بسته بندی بر عمر انباری زردآلو
1عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
2عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج
چکیده
میوهو سبزی به شدت فساد پذیرندو به همین جهت نیازمند عملیات پس از برداشت واِعمال روشهای حمل و نقل، بسته بندی، و انبار داری مناسب برای به حداقل رسیدن ضایعات هستند. این تحقیق با هدف کاهش ضایعات میوة تازه(زردآلو) و افزایش زمینة صادرات آن در سه مرحلة اصلی شامل: فرآیندهای بعد از برداشت و قبل از بسته بندی؛ فرآیندهای مربوط به بسته بندی، و فرآیندهای بعد از بسته بندی انجام پذیرفت. فرآیندهای قبل از بسته بندی شامل سرد کردن اولیه؛ ضدعفونی و خشک کردن قطرههای آب سطحی از روی میوه است که برای تمام تیمارها یکسان بود . تیمارهای بسته بندی شامل: 1- استفاده از ظروف غیر قابل انعطاف و تعیین مناسبترین انباشتگی لایه های میوه 2- تعیین بهترین نوع پوشش از نوع پلی اتیلن با دانسیتة پایین 3- تعیین مناسبترین تعداد منفذ بسته جهت نگهداری میوه بود. فرآیندهای بعد از بسته بندی نیز برای تمام تیمارها یکسان و شامل: سردخانه 5/0- درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد؛ گرمخانه 40 درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 70 درصد؛ سردخانه گذاری 5/0- تا 5/0 و رطوبت نسبی 95 درصد بود.نمونه ها آزمون کیفی فیزیکی و شیمیایی و ارگانولپتیک شدند و در مجموع پس از تجزیه آماری و با در نظر گرفتن مسایل اقتصادی و در دسترس بودن پوشش، تیماری که در آن از ظرف 500 گرمی استفاده شده بود ،میوه به صورت 2 لایه چیده شده بود، ضخامت فیلم 25 میکرو مترو تعداد منافذ 100 و هر یک به قطر 2 میلی متر بود به عنوان تیمار بهینه بسته بندی برای زردآلو انتخاب شد.
مراجع
1- ایماندل، کرامت الله. صادق زاده، عذرا. 1374، عوامل فساد و شرایط نگهداری مواد غذایی در سردخانه، دانشگاه تهران.
3- آمارنامه کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی. 1380 . معاونت برنامه ریزی و اقتصادی. دفتر آمار و فن آوری اطلاعات شماره (03/80).
4- میدانی،جواد. دزفولی، سیدابوالحسن. 1376، فیزیولوژی پس از برداشت. نشر آموزش کشاورزی کرج.403.
5- Anon. 1995. Packaging and Packing. Geo Cot. Internet 2002.
6- Ashrae, handbook, 1986. Refrigertion systems and applications, Ashrae, inch. Pound. Edition American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditianing Engineers, Inc.
7-Carlos, H. Kader, A. 2000. Apricots; post-harvest quality maintenance guidelines. http:\\ostharvest. Ucdavis. Edu/produce/producefacts.
8-Exama, J. 1993. Suitability of plastic films for modified atmosphere packaging of fruits and vegetables. J. Food. Sci: 58 (6). 1365-1370.
9-Miyazakis, T. 1983. Effects of seal packaging and ethylene removal in the sealed bags on the shelf life of Japanese apricot, J. Japanese. Society for Horticultural Science. 60 (1): 183- 190.
10- Tonini, G. Caccioni, D. 1990. precooling of apricot. Influnce on rot, ripening and weight loss. http: \\ w w w. actahort. Org.
11- Zhang, S., Chachir, K, Iwato, T. 1991. Effects of polyethylene packaging and ethylene absorbent on storage of mature - green mume. Journal Japanese. Society for Horticultural Science: 60 (1): 185-190.
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,086
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,012
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب