1- اکبر زاده، م.، 1375. بررسی اثر محدود یت چرا در مراتع مناطق مختلف اکولوژیکی. گزارش نهایی پروژه تحقیقاتی. موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور.
2- اسدیان، ج.، 1373. روش های اندازه گیری توده زیست در اکوسیستم مرتع. دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
3- سازمان جهاد کشاورزی استان همدان.، 1379. آمار نامه کشاورزی استان همدان.
4- شفیعی ورزنه، ح.، 1382. تغییرات ارزش غذایی یونجه (منطقه فامنین همدان) از مرحله برداشت تا مصرف در تغذیه دام. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه ابوعلی سینا، همدان.
5- طباطبایی، م. م.، معیر، الف.ح.، و شفیعی ورزنه، ح.، 1375. ارزش غذایی یونجه در مراحل مختلف رشد. گزارش نهایی پروژه تحقیقاتی. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان.
6- ضمیری، م. ج، 1386. پرورش گاو شیری. انتشارات دانشگاه شیراز.
7- کریمی، ه.، 1370. زراعت و اصلاح گیاهان علوفه ای. انتشارات دانشگاه تهران.
8- معیر، ا.ح.، 1382. تغییرات ارزش غذایی یونجه (منطقه قهاوند همدان) از مرحله برداشت تا مصرف در تغذیه دام. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه ابوعلی سینا، همدان.
9- موسوی، م. ع.، 1375. روش های نمونه برداری از خوراک های دام. نشریه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه.
10-AOAC. 1975. Official Methods of Analysis, 12th Ed. Association of Official Analytical Chemists. Washington DC
11-Buckmaster, D. R. and A. J. Heinrichs. 1993. Losses of nutrients during harvest and storage of preservative-treated Alfalfa hay at varying content. Transaction of the American Society of Agricultural Engendering. 36(2):349-353.
12-Collins, M., W.H. Paulson, M.F. Finner, N. A. Jorgensen and C.R. Keuler.1987. Moisture and storage effects on dry matter and quality losses of Alfalfa in round bales. Transaction of the American Society of Agricultural Engendering. 30 (4): 913-917.
13-Domsch, K.H., W. Gams and T.H. Anderson. 2007. Compendium of soil fungi. IHW-Vertag, Eching, Germany, 2nded. 1027 pp.
14-Harding, F. 1995. Milk Quality. Aspen Publishers Inc. London.
15-Jay, J.M., Loessner, M.J. and Golden, A.G. 2005. Modern Food Microbiology (7thed.). Springer. Berkeley, USA.
16-Gaebe R., G. Lardy, and K. l. Hoope. 2000. Minimizing hay losses and waste. North Dakota State University, Retrieved March, 2000. Available in:
18-Khalilian, A. M., A. Worrell, and D. L. Cross. 1990. Advice to inject propionic acid into baled forages. American Society of Agricultural Engineers. 33(1): 36-40.
19-MacDogall E.I. 1948. The composition and output of sheep in saliva. Journal of Biochemistry. 43:99-109.
20-MacDonald, P., Edwards, R.A., Greenhalgh, G.F.D., Morgan, C.A., Sinclair, L.A. and Wilkinson, R.G. 2002. Animal Nutrition (6thed.). Prentice Hall. Harlow, UK. 543 pp.
21-Morrison, R. and Boyd, R.N. 1992. Organic Chemistry, (6th Ed). Prentice Hall International (UK) limited, London.
22-Pitt, J.I. 1998. A laboratory guide to common Penicillium species.2nd ed. North Ryde, N. S.W. CSIRO Division of Food Processing. 185.
23-Rankin, M. 2000. Preserving baled hay with organic acid. Forage Resources, University of Wisconsin, Extension 2(5): p.2.
24-Raper, K.B. 1991. The genus Aspergillus. William Wilkins Co. Plenum Press, New York, pp. 293-357.
25-Rotz, C. A. and S. M. Abrams. 1988. Losses and quality changes during Alfalfa hay harvest and storage .Presented as ASAE paper No. 87: p.1077.
26-Rotz, C. A., R. J. Davis, D. R. Buckmaster and M.S. Allen.1991. Preservation of Alfalfa hay with propionic acid. Applied Engineering in Agriculture 7(1):33-40.
27-Rotz, C. A. 2004. Harvesting and storage systems for hay and haylage. American Forage and Grassland Conference Proceeding, 13. CDROM.
28-SAS. 1996. Statistical Analysis Systems, Version 6.11. Cary, NC: SAS Institute Inc
29-Shanahan, J. F. and D. H. Smith. 2001. Hay preservation systems. Colorado State University Cooperative.
30-Tilley, J. M. A. and R. A. Terry. 1963. Two stage method for the in vitro digestion of forage crops, Journal of the British Grassland Society. 18:104-110.
31-Walton, P.D., 1982. Production and management of cultivated forages, Reston Pub.Co