فکری, نساء, خیامی, مسعود, حیدری, رضا, جوادی, محمدعلی. (1387). جداسازی و شناسایی مونوساکاریـدهای موجود در موسـیلاژ بالنگوی سیاه به روش کروماتوگرافی لایـه نازک. سامانه مدیریت نشریات علمی, 24(2), 207-216.
نساء فکری; مسعود خیامی; رضا حیدری; محمدعلی جوادی. "جداسازی و شناسایی مونوساکاریـدهای موجود در موسـیلاژ بالنگوی سیاه به روش کروماتوگرافی لایـه نازک". سامانه مدیریت نشریات علمی, 24, 2, 1387, 207-216.
فکری, نساء, خیامی, مسعود, حیدری, رضا, جوادی, محمدعلی. (1387). 'جداسازی و شناسایی مونوساکاریـدهای موجود در موسـیلاژ بالنگوی سیاه به روش کروماتوگرافی لایـه نازک', سامانه مدیریت نشریات علمی, 24(2), pp. 207-216.
فکری, نساء, خیامی, مسعود, حیدری, رضا, جوادی, محمدعلی. جداسازی و شناسایی مونوساکاریـدهای موجود در موسـیلاژ بالنگوی سیاه به روش کروماتوگرافی لایـه نازک. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1387; 24(2): 207-216.
جداسازی و شناسایی مونوساکاریـدهای موجود در موسـیلاژ بالنگوی سیاه به روش کروماتوگرافی لایـه نازک
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
2دانشیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
3استاد، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
4مربی، ایستگاه آموزش و تحقیقات بهداشتی ارومیه
چکیده
بالنگوی سیاه (Lallemantia iberica F. & C. M.) گیاهی یک ساله، علفی و کوتاه است و از نواحی قفقازی منشأ میگیرد، به عنوان گیاه زینتی کشت میشود و بومی اروپای مرکزی و اروپای شرقی است. بالنگوی سیاه به خاطر دانههایش پرورش داده میشود و دانه آن نزدیک به 30٪ روغن خشک دارد. یکی از مواد مؤثره موجود در این گیاه موسیلاژ میباشد.موسیلاژها امروزه کاربردهای دارویی زیادی دارند. در این تحقیق موسیلاژ بالنگو استخراج شده و توسط کروماتوگرافی لایه نازک مورد شناسایی قرار گرفت. روشها شامل مراحل زیر بودند: استخراج، خالص سازی، تراکافت کردن، خشکاندن انجمادی، یون زدائی، هیدرولیز و در آخر کروماتوگرافی لایه نازک. برای انتخاب سیستم جداسازی مناسب فازهای ساکن و حلالهای زیر مورد استفاده قرار گرفت: 1- سیلیکاژل G با حلال n-بوتانول: اسید استیک: آب ( v/v50:25:25 ) 2- سیلیکاژل G با حلال - کلرفرم : متانول v/v )60:40) و 3- کزل گور G با حلال n-بوتانول: استون: بافر فسفات (v/v40:50:10). با استفاده از سیستم آخری 7 لکه از موسیلاژ بالنگو جداسازی و شناسایی شد. موسیلاژ بالنگوی سیاه شامل: مونوساکاریدهای گالاکتورونیک اسید، گالاکتوز، مانوز، آرابینوز، گزیلوز، گلوکز ورامنوز هست. این تحقیقات برای خلوص و شناسایی ترکیبها انجام شده است.
Isolation and identification of monosaccharide of Mucilage in Dragon's head by thin layer chromatography
نویسندگان [English]
N. Fekri1؛ M. Khayami2؛ R. Heidari3؛ M.A. Javadi4
1M.Sc Student of Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University, Iran.
2Scientific Member of Urmia University
3Scientific Member of Urmia University
4Educational and Research Medical Station of Urmia
چکیده [English]
Dragon's head (Lallemantia iberica F. & C. M.) an annual or perennial herb, or dwarf shrub that originates in the Caucasian region and was cultivated for ornament and may be domesticated in East and East Central Europe. Dragon head was cultivated for its seeds from which oil is extracted. The seed contains up to 30% of a drying oil. One of effective compounds in this plant is mucilage. Mucilage has different applications in the broad field of pharmacy and medicine now. Mucilage was extracted from dragon's head seed and was identified by using thin-layer chromatography. Method involves the following steps: first by extraction, purification, dialysis, lyophilization, deionization, hydrolyze and TLC analysis for choosing the best separation system, these separation systems were: 1- Silica gel G 60 HF plate using n- butanol: acid acetic: water (50:25:25 v/v) as mobile system. 2- Silica gel G 60 HF plate using chloroform: methanol (60:40 v/v) as solvent system. 3- Kieselguhr G plate using n- butanol: acetone: phosphoric acid (40:50:10 v/v) as mobile system. Finally, the best results achieved by using n-butanol: acetone: phosphoric acid (40:50:10 v/v) as mobile system on the Kieselguhr G plate as stationary phase. Lallemantia iberica mucilage was separated into seven spots. Mucilage of Lallemantia iberica seeds was composed of galacturonic acid, galactose, mannose, arabinose, xylose, glucose and rhamnose monosaccharide. This result is useful for more and better characterization of dragon's head mucilage for application in food industry.